Postitas Ghostwizard 17:03 30. Mai 2014
Sellele arutelule nüüd lõppu lisades. AAA mõiste laenasin ma arvutimänguide alastest terminitest, kus see tähistab suurema tegija poolt tehtavat kõrge eelarve, eeldatava kõrge kvaliteedi ja promoga toodet, mis tõenäoliselt saab olema parima müüva kauba sees. See tähistuis läheb poaika ammu enne asja väljatulekut, ning on olnud omajagu AAA mänge, mis on suutnud olla pigem CC, DD või FFF. Selle liigituse mõttes võime nimetada 5e AAA produktiks, ning samamoodi võib ta osutuda üheks neist läbikukkunud produktidest.
Mis puudutab raamatuid ja nende hinda. Siis ma jään selle asja juurde, et see on paraku kahe otsaga asi. Mind ennast hind ei vaimusta, kuid mõistan mis alustel see võib selline tulla. Vaatasin võrdluseks kõrvale Paizo hindu ning enamus PFi lisaraamatuid on 40 dollari ringis (ning väiksema mahuga). Nii et ma ei tea, võib olla on asi selles et paizo kohtleb oma reegliraamatuid nagu luksuskaupa (arvestades et and panevad varem või hiljem asjad srd-sse) või on nende trükkimine ikakgi parasjagu kulukas. Äkki keegi trükkimise ja majandusalaste küsimuste asjatundja oskab nendele asjadele rohkem valgust heita.
Ma tunnistan ausalt. Mind ei koti, et 5e tegemine pole antud mingi ülientusiastliku indie seltskonna käes. On täiesti võimalik, et vabamad olud ja vähem korporatiivset nusserdamist tagaksid meile parema produkti. Teispidi usun ma et asja kallal töötavatel inimestel on soovi ja tahtmist tagada korralik mäng. Ma ei oska kommenteerida wizardsi töötingimusi või -õhkkonda, kuid playtestides nähtu ja infokillud on suutnud hoida üleval minu lootuse ja huvi, et sellest tuleb asjalik süsteem. Kui ei tule, siis well... s**t lugu.
Ning oleme ausad, mina tahaks siin teemas arutleda pigem reeglite, settingute ja nendealaste ideede üle vs. kas 50 doltsi on õigustatud raamatu üle või kas WoTC on kuri hingetu suurkorporatsioon. Mearlsi udutamine ja info tagasihoidmine (õnneks viimase osas on asjad paranenud).