Ärge te nyyd jumala eest minust valesti aru saage. Ärge arvake et mulle 3e lahingliikumise systeem närvidele ei käi. 3e juures ei ole yhtegi asja mis mulle närvidele ei käiks. Ma vihkan tervet 3e kogu hingest ja iga oma keharakuga. Niikaua kuni elan. Aga see ei puutu hetkel ilmselt asjasse .
Kogu selles foorumis käsitletava teema võib taandada yhele dilemmale. Kordade kaupa käimine versus kõik koos liikumine. Kusjuures kordade kaupa käimise plussina võib välja tuua selguse (ahah, sina käisid ära, nyyd on minu kord) ja vähese ajakulu, samas kui kõik koos liikumise eelis on suhteline sarnasus tegelikkuses toimuvaga ja miinused lahingutandril toimuv kaos (kes on juba käinud ja kes ei ole, miks mingid vennad kes juba surma said ikka veel oma viimast noolt lasevad etc) ja sellest tulenevad ajakulu ja vaidlused. Ja ongi põhimõtteliselt kõik.
Minu arvates kaaluvad järjekorras käimise plussid (mängitavus) miinused (ebaloogilisus) yles. Mina suudan selle systeemi enda jaoks loogiliseks mõelda. Võib-olla mõni teine ei suuda või ei suuda ta leppida sellega et kordades käimise systeemi puhul tuleb DMil teinekord ajurakke ragistada ja tema eelistab sel juhul kõik-koos-käimist, pikemaid lahinguid ja vähemat hulka närvirakke. Dilemmadele on juba kord iseloomulik ainuõige lahenduse puudumine.
Aga ma lõpetaksin oma sõnavõtu veidi teemast mööda jutuga. Kui ei huvita, ära loe. Nimelt: oma mängudes kasutame me kordades käimise systeemi. Kyll aga veidi modifitseeritult. Nii et ebaloogilisuse probleem jääb alles aga näiteks Demoni toodud probleem kellegi järel jooksmisega kaob.
Nimelt oleme me jaganud käigukorra väiksemateks ajayhikuteks, mida me kutsume "ap"-deks (parema vaste puudumisel inglisekeelsest terminist action point). Kõik asjad võtavad teatud hulga apsid. Kirvega löömine, ravivedeliku joomine ja liikumine ka. Kes Fallouti on mänginud, teab millest ma räägin.
Sellise systeemi kasutamisel ei ole endast oluliselt kiiremal tyybil eest ära jooksmine võimalik. Loogiliselt mõeldes saate aru, miks.
Nii et ma siiski jõudsin välja sinna, kuhu ma alati välja jõuan. Meie reeglid on paremad kui 3e omad! Haaa.