Postitas Fromhold 19:46 12. Juul 2007
Ma siin olen nüüd vaadanud ja mänginud nii ADDd, 3ed ja 3.5ed ja Windowd ja paranoia mängusüsteemi ja näpuotsaga ka d6-te ja lugenud Grim'n'Gritty't (?) ja d100-t - mina ei saa aru, mis siin ühte kiruda on ja teist mitte. Mäng on ikka ühesugune.
Ei saa öelda, et pärast 3ed tulekut minu mängustiil muutunud oleks. 3.5e erinevustest ma aru üldse ei saa. Ja vaevalt, et miskit muutuks, kui ma järsku hakkaksin Windows mängima. Puhtalt arvutuslik erinevus. Lahutad või liidad.
Window meeldis mulle seetõttu, et seal oli üks meeldiv ja köitev lahing - üle hulga aja. Teisest küljest võib sellist lahingut teha ka ADDs, 3e-s, 3.5e-s ja 332.656.028 süsteemis. Vahet pole.
Selge on ju see, et kui proovida "päriselu" lähedast mängu teha, siis KÕIK reeglid muudavad selle tinglikuks ja mitte "päriseluliseks". Vahet ei ole, kui palju või vähe neid on. Veeretamist, ebaloogilisusi jms. on nii ehk naa. Kui tahad "õiget" mängu, unusta reeglid ja täringud ära (nojah, 50/50 võib ikka veeretada). Ja lõppeks on reegklid nagunii DMi teha. Kui ei meeldi see või teine reegel/veeretus, jäta ära.
Lühidalt, vahet pole.
Tartu Seksiguru