Aga...
Mul on sutike huvi muinasaja vastu. Isegi nii palju on huvi, et mõnele üritusele aasta jooksul veaksin ennast kohale. Aga...
Mul ei ole eriti palju vaba aega. Ja on päris palju käsitööd, millest ma tean umbes samapalju nagu siga apelsinidest.
Ma olen leidnud enda arvates lahenduse - selle asemel, et hulka materjale kintsu panna õppimise teel, teen ma neid asju ise, mida ma oskan teha. Asju, mida ma teha ei oska vahetan ma omapoolsete teenete, esemete, viina ja muude kohalike käibevahendite vastu.
Ajapuudusega vabandan ma välja ka oma kesise kursisoleku ajalooallikate osas.
Kuidas ma saan kindel olla, et kui ma ostan Trexxilt näiteks vöö ja kukru vööle, et ma siis nendega igasuguste komisjonide silmis armu leian? Kas hea inimese õmmeldud särk ja püksid on ikka sellised, nagu peavad olema või otsitakse minu Kiruverre saabudes välja suled ja tõrv?
Tõesti-tõesti, võhikuma tüübi jaoks, kes ka tahaks olla nagu päris, kuid mitte pühendada aastaid ajalooõpingutele hobi nimel, võiks olla mingisugune howto ometigi olemas.
Siit teemast olen ma niipalju välja lugenud, et kui ma kunagi peaksin tahtma platsi peal tappa saada, siis Kiruverekindla kiivri saab Eidise käest.
Kes on teised käsitöölised, kellede jutule võib julgelt ja kinnisilmi minna ja teada, et nende puhul piisab vaid märksõnast "Kiruvere" ning soovitud asi saab olema täpselt see, mida järgmisel suel nõutakse?
Usun, et ka ise varustuse valmistajad saaksid siis iga üksiku varustuselemendi puhul just seda õiget asjatundjat tülitada ja Trexx päriks Andruselt ka vähem ning noilt asjatundjatelt rohkem
Pildid ja kirjeldused võiksid ka muidugi olla - siis julgeks ehk ka mõnda kolu või riista näiteks Wolinist omaenese tarkuse ja näidismaterjali abil osta.