Isand Oad, kas mulle ainult tundub, või eelistadki sa etnograafilist materjali arheoloogilisele ? Igatahes väga tundub, et arheoloogilise materjali suhtes oled väga kriitiline ja valiv, aga etnograafilist haarad omaks kahe käega. Mulle isiklikult tundub, et allikakriitika rõhke võiks veidi nihutada teite kokkupandud asjades, kui sa tahad raudkindlalt seda esitada võimaliku näitena Tõesti Olnud Muinasajast (tm) (oh, andke mulle ometi ajamasinat ja pöidlakruvisid, ma tõesti tahaks hea meelega minna ja järgi vaadata, kuidas asjad käisid). Etnograafia on hea allikas, aga vihjena, mitte 1:1 tagasi projitseerimiseks häid sadu aastaid. Ja samas, arheoloogilise materjali põhjal lubatud varieeruvuse tekkimise seletas isand Jets tegelikult täitsa hästi ära, loe tema kirjatükk uuesti korra läbi mitte väitlusklubi raames (me ju kõik tahame oma vaatenurki tõestada) vaid sõbraliku soovitusena.
Parimat,
Mimic
PS: Varem ei ole sõna võtnud, kuna leian, et põhjaliku larpimaailma kokkupanekuga on head vaeva nähtud. Võiks ainult rohkem tunnistada, et palju mööndusi on tehtud tervikliku larpimaailma saavutamiseks, mis, nentigem, sellises kontekstis hädavajalik.