Postitas Lenoore 14:32 4. Veebr 2010
mõistlik asi on ka toidu hapendamine. puu ,-juurviljad , seened ja ka kala.
hapendatud kala on praegugi tuntud eriti rootsimaal, seesamane mida meie mädakalaks nimetame.
sai juttude järgi populaarseks sõja ajal, kus see oli ainus viis odavalt sööki säilitada.
aga kuna see sama happekala ehk surströmming on "kergelt" võigas, siis see läheb alla ainult koos viinaga.
meil jälle pole kah ju see hapendamine mingi võõras asi - hapukapsas, hapukurk.
aga on häid retsepte ka muu juurviljade ja puuviljade hapendamiseks.
üldises plaanis olen nõus, et söögimudru on pigem savinõudes, peidus vihma, niiskuse ja päikese eest.
mugavuse mõttes aga lihtsam hoiustada riidest või nahast kotis, vedada kerge, ei purune kah.
is this a hobbit?
no, it homo and rabbit, but they are making one.