Ma tõtt-öelda ei hakka kilbi peensustesse süvenema, ise sõdalane pole ja endale kilpi tegema ei hakka. Aga minagi kiidaksin Andrust ja ilma mingi sarkasminoodita, et nii põhjalikult välja tõi, milline üks tema (ja seega ilmselt ka Kiruvere korraldajate?) standardile vastav kilp olla võiks. Sel juhul teavad üritusel osaleda tahtjad arvestada -- see, kas sisimas nõustuvad, polegi nii oluline.
Mis puudutab minu küsimusi särgi ja linase värvi kohta, siis jah, taolised teemad võib ju vaikselt üles märkida ja siis näiteks mingi ürituse raames väikese ümarlaua korraldada vmt (olgu selleks Kiruvere koristustalgud, kuhu loodan, et Tarbatu endiselt oodatud on, või mingi suurem üritus -- nende puhul muidugi võib muud sagimist niigi palju olla, kuigi samas sinna tuleb jälle omajagu klubisid kokku). Või siis võib iga klubi või ka üksik taaskehastaja need endale iseseisvalt selgeks mõelda ning soovi korral selle mõtlemise tulemuse ka laiemale avalikkusele kättesaadavaks teha.
Kilbi osas paar järgmist mõtet, mida te ei pea üldse arvestama, sest -- nagu öeldud -- ma pole sõdalane ega seega ka sel teemal eriti pädev. Ma mõtlen taaskehastamise puhul sageli Simaki "Linna" peale, mõtlen vist natuke liiga palju kui folklorist ja liiga vähe kui ajaloolane-arheoloog. Nimelt, võtame või selle, et kui tulevikus leitaks meie ajastust ainsa joogipudelina kokakoola ning tehtaks sellest järeldus, et ainult seda me jõimegi. Või parem näide -- Saku Originaal. Et ainult seda õlut "muistsed eestlased" jõid, igasugu muu toodang + kodus põlve otsas villitud variandid ei ole nende jaoks mõeldavad. Minu arvates võiks kilbi puhul arvestada seda, mis võis tollaste seppade oskuse ja mõtlemise juures olla võimalik? Kas Trexxxi "leiutised" kuuluvad sarnaste alla või on seal kasutatud võtteid-arendusi, mille peale muistne sepp poleks suutnud tulla? Kindlam on muidugi tugineda ainult leidudele, eriti, kui on olemas hästisäilinud leiud. Aga ma paluks siiski kas või korraks mõelda ka nende küsimuste peale, mis äsja välja tõin.
Nii, ja kui kilbi teema on end ammendanud, siis palun naised võtke sõna selle särgi pikkuse kohta, kui meeste arvamust usaldada ei saa
.
Ja see on minu arust hea, kui klubidel on natuke erinevad eesmärgid-nägemused. Ehk tulevad nii ka erinevad avastused, kes teab... Igav igal juhul ei hakka
.