Hästi olulised asjad terasrelvaga võitlemisel on _Kindad_...
kuna ma olen laisk siis olen seni ajanud läbi miski mitte niiväga autentse aga samas ka mitte eriti karjuva kindaga... nüüd on selle päevad õhtal aga kinnas oli hea ja täitis oma eesmärki, kui tekib vabam moment harutan selle lahti tükkideks uuesti et teha 1 pinutäis shabloone...
Esimest kinnast tegin nädalapäevad - iga õhtu vaikne nokitsemine... sai mugav ja suht "meie küla eided tegid nii" stiilis...
õnneks pole autensuse pooldajatel turniiriplatsil aega ega võimalust seda lähemalt vaadata
kinda peaks igamees endale ise tegema 2 l põhjusel:
1. oma käe järgi tehtud kinnas istub paremini.
2. kes on mõõgaga võidelnud v kelle on mõõk kodus saab poolfabrikaati kätte tõmmates ja mõõka kätte võttes kiirelt teada millised olulised kohad ja löögisuunad vajavad lisanahakihti või on sootuks katmata jäänud. nii jäävad ära oops! stiilis üllatused platsil.
Enamik raukindad mida Tarbatu poistel näinud olen on on head. Paraku on ka mõningad puudused neil. ndx lendasid peale viimast valmiera turniiri ära mõningad soomused. Neetimise teema.
Eraldi teema on kiiver, tõsiasi, et olen prillivärdjas kelle silmad ei kannata läätsesid, on tinginud ka suhteliselt imeliku näoosaga kiivri kandmise. (prillid on kiivri all) ja kiiver istub peas suhteliselt tihedalt.
vene sõjaväekiivrist sai see tehtud - ja oi küll mul oli hea meel, et see teras täiesti ebaautentselt kõva on - seda eriti siis kui need hellebardid ja kirved langema hakkasid Haapsalus.
nuh kuna Eidis lubas mulle möödunud keskajapäevade ajal uue kiivri teha mis mahub Haapsi KaP ajalisse raami (mis suht kitsas ja natuke liiga hiline viikingite mõistes) siis järgmine aasta tundub pilvitu olevat...
Samas on teatav skepsis materjali osas, sest meister võib ju olla kõrgel tasemel, aga ega tema pea seal sees ei ole ja terasplekk on ikka ja kõigest teras_plekk_ painuta seda kuidas tahad plekiks ta jääb.
Turvisejupid aga on tal head.
sõnaga eelistused on:
kaasaja Mil. teraskiivri materjal kiivri valmistamiseks.
ja kui tõesti _suur_ häda käes siis võib ka valtsplekkiivri pähe panna...
Kiivri sisu ja rihmandus tuleb ka ise oma käe järgi teha, sest laenatud kiivrid ei istu hästi peas...