Pistan minagi siis korraks käe jälle tulle ja võtan selles maskuliinses teemas sõna.
Tõsi ta on, et Tarbatu mehed on siin teemas natuke liiga emotsionaalseks läinud. Kuid samas ma ei nõustu ka, et eestlaste küsimused selle kohta, mis on ajastutruu ja mis mitte, oleks mõttetud. Eks see paras sisophyselik katse ole, aga proovida ju võis. Olen aru saanud, et Põhja-Eesti klubid kohtuvad-suhtlevad rohkem ja paljud avastused-kokkulepped sünnivad suuliselt ja möödaminnes. Võimalik, et lõunapoolsed tahaksid neid rohkem osa või kuulda saada. Kuidas aga, ei teagi... ilmselt ikka rohkem põhjapool käies
.
Üldiselt ma ei arva, et paljude Tarbatu liikmete ajastutruudusega oleks suurt probleemi. See meesterahvas, kelle aukus pükste ja uhke vöö kooslust meile meelde tuletatakse, on ja oli siiski erand ning tol hetkel polnud isegi klubiliige. Värvilise linasega ka keegi vaevalt Kiruverre ronima hakkab. Võitlejate poole pealt -- jah, ei oska sõna võtta, aga eks see kurb ole, et me võitlejad tingimustele pole vastanud ja seetõttu Tarbatu võitlejateta klubi maine külge saanud. Proovime seda parandada.
Rahulikult. Ehk teisisõnu, lepime kokku, et kui näiteks Kaspar hakkab endale uut varustust tekitama ning teeb seda eeldusel, et tahab tulevikus ka Kiruveres võidelda, siis suhtleb ta juba varakult Andrusega. Andrus, kas sulle sobib selline variant?Ma kujutan muidugi ette, et korraldajatele võib see koormavaks muutuda, kui osalejad hakkavad pool aastat või aasta varem ükshaaval neid kirjadega pommitama.
Aga teisalt, parem varem, kui jätta see hetkele, mis on kuu-paar enne üritust. Sest tööl käivad inimesed nokitsevad oma varustust siis, kui vaba hetk tekib. Ma olen kindel, et ühel hetkel võivad korraldajad avastada, et võib-olla oleks tõesti mõttekam koduleheküljele natuke täpsemad juhised riputada. Mõne asja kohta. Aga eks see tõdemus võib tekkida siis, kui rohkem kui üks inimene sama küsimusega tülitab. FAQ-id ju nii tekivad
. Näiteks minu blogi vaadates võib tunduda, et mul üleliia aega, mida pole kuhugi panna. Ei ole. Aga ma tahan, et teised saaksid ka osa sellest, mida õpin ja teen. Ja kui ma peaksin nüüd kunagi tegema sissekande, mis seletab nõelkudumist algajale, siis on mul sellele hea tulevikus viidata. Osalt on see seepärast, et küsimusi on tulnud, teisalt seetõttu, et näen juba ette, et need tulevad. Ja kolmandaks seepärast, et minu eesmärk on jagada infot ka neile, kes alles nuhutavad taaskehastamist ja muinaskäsitöid.