Raha?
Oleneb üritusest tegelikult. Räägin nii nagu mulle asjad paistavad nendest üritustes millega kokku puutunud olen.
Festivalid nagu Volmari, (kadunuke)Haapsalu, Foteviken
ei maksa sulle kopikatki. Parimal juhul kui klubi on ikka väga "tegija" st arvukas ja autentne ja tuleb kaugelt - makstakse kinni transport ja toitlustus.
Enamasti on selliste ürituste kaubamärgiks autentsus - tahad minna festivalile - näe vastav välja ja ole teretulnud.
Kogu see transaraha ja muud hüved tulevad turistide ja mõningal määral ka kohaliku omavalitsuse taskust. Hea on kui organisaatorid oma vaeva eest mingil määral makstud saavad.
parandatagu mind kui ma eksin aga igasuguste kulutuste kompenseerimine on seal puhtal kujul läbirääkimiste küsimus, näiteks Hambaraha TM
ehk siis ptyi ptyi pole tarvidust olnud ravikuludele.
Mida festivalidel/marketitel osalejad vastu saavad?
Kõik mis osalejad turul müüvad on enamasti nende puhaskasum.
Enamasti müüakse turistidele. Mõnikord ka omadele.
Hea (loe - sama kiiksuga) seltskond ja mõnus äraolemine peale selle,
Tellimusüritused nagu igast firmade suvepäevad pulmad, (ja matused), sünnipäevad ja muud ühekordsed projektid - mille meeldejäävaks muutmiseks tellitakse ndx demovõitlus või mis iganes - maksab kinni tellija. (täiega kusjuures)
üldiselt on tasud samamoodi läbirääkimise küsimus. Võib ka tasuta teha kui rahakott kannatab - sisetunde küsimus.
K: Milleks publikuüritusi vaja on?
V: Reklaamiks ja käsitöö müümiseks.
nii Festivalid/marketid kui Tellimusüritused on tegelikult _publikuüritused_
ja no tegelikult on lati kõrgele upitamine "ärile" hea.
------------------------------------------------------
Jah ja keegi võibolla teenib selle pealt ka kord aastas. Näiteks orgunntiim kes on mitu kuud rakkes, et sujuks 2 päevane üritus.
vihje korras võin öelda et mõnedel juhtudel piisab ka kaasvandeseltslaste õlalepatsutustest.
Aga üldiselt ületavad kulud mäekõrguselt tulusid
näiteks on võimalik lõputult matta raha materjalidesse, varustusesse, kostüümindusse ja kuhu iganes. Niiet ega ta odav lõbu ei ole.
Hea seegi kui ürituse _tellijale_ on suudetud see selgeks teha mille eest ta maksab ja miks see nii kallis on.
EDIT:
Allan ütles:
Aga Zeek, ütle mulle - mis sa arvad sellest, kui mina võtan ette ja asun taaskehastama Aafrika hilis-keskaegset hõimu, orjakaubanduse ajal?
Uurin välja kuidas riides käidi, võideldi, elati, söödi. Värvin naha pruuniks ja panen niudevöö selga.
Kas mul on õigust seda teha? Kas ma teen midagi valesti? Kas minu tegevus on vähem mõtestatud kui näiteks see millega sina tegeled?
Ma pole küll Zeek
aga vihje korras
- tead, et sul pole selline kolba kuju millega sa aafrika pärismaalase mõõdu välja annaksid. Pätab viletsa mulje. Proovi parem Uus Meremaa aborigeene taaskehastada, nende peakuju (nahavärv ka) on suhteliselt sarnased kaukaasia rassi kolbatüübiga. Kuid kui sellised nüansid ületada siis - elame vabal maal kehasta kasvõi näärivana.