Lugesin kõiki Viitekogus olevaid teemasid, aga ei jõudnud ikka täpsele teadmisele.
Tegelikult ma tahan lihtsalt kinnitust - kuidas keegi proovinud on kas pääseb kuiva jalaga.
Erinevatel lehekülgedel ütleb, et kasutati nii villaseid kui ka rohust sokke ( varasemal ajal).
Jalanõude põhja topiti heina,villa ja kusagilt on nagu meeles, et ka vilti kasutati mingis osas saapatallast. (keegi oskab viidata? vist oli Yorkist vms)
Mind ikkagi huvitab - et millega põhju töödeldi et taimparknahk vett pidas - hülge-seebi-jms loomarasvad. Mesilasevaha? Kalaõli?
jms õlid. Ainuke taimpark mis vist korralikult ikkagi vett peab on hüljes. Eestist seda,aga vist hetkel kusagilt osta ei ole.
Mida teha siis kui ei taha maksta 2000 eeku paari eest - mida saab Rootsist ehk siis mida tegid mandrielanikud kelleni hülgenahk ei jõudnud.
Eelmine talv väljas olles kahe paari villaste sokkide + villaste mähistega + papudega mida oli nii vahatatud väljastpoolt + lisaks ma mökerdasin selle kokku mingissuguse tänapäevase nahktootega nimega Seamans leatherwax vms. Koosnes mesilasevahast + palmipuu õlist jms.
Pealtpoolt peab ilusasti - peale kokkupuudet lumega ei ole midagi märga/läbitulevat niiskust. Altpoolt ,aga kui seista lume peal imbub niiskus läbi naha ja vaikselt läbi mähiste-sokikihtide. Peaks kasutama topelttalda vms?
Üks kaaslane tegi üks aasta papud mis olid lambanahaga vooderdatud - niiskus tuli ikka ka läbi mingi aja peale.
Mida ma tahan Teilt, auväärsed on see , et jagaga õpetust ja kogemust - milline nahatöötlusviis ja mis ma seal sees pean kandma , et see jalg jäeks talvel kuivaks ja oleks mõnus olla.