Pidevalt ise katsetades ja uusi leidlikkusi avastades, mõned ivad on välja tulnud.
Kirstud (etnograafilised, sellised mis sõna "veimevakk" peale silme ette tulevad) on adekvaatsed jaheduse hoidjad. Ka nii +30-40 kraadi juures.
Kuigi mõte võib tunduda esmapilgul ehe ja ahvatlev, ei ole kangast (linasest
) kotid vast autentseim valik toiduaineliikide eraldi hoidmiseks. Jahule veel, ent juurviljade jm tarbeks on teemaks korvid (korvitäis porgandeid näeb ka täitsa vahva välja, nii atmosfäärielemendina), nii vitstest kui kasetohust.
Joogi- ja toiduvalmistusvett saab hoida väga hästi tünnis, nagu ka kalja. Õllele sobib vaat või lähker (mille maht võib tarvidusel ka 5+ liitrit olla - kusjuures säärane maht on kirjalikest allikatest ka teada (vist oli Grettiri saaga)).
Igal juhul on täiesti võimalik kõike tarvilikku isegi hämmastavalt väikese vaevaga muistselt mahutada. Tõsi, mahuteid tuleb hankida, vajadusel töödelda jne - ent milleks meil siis sügis-talv-kevad on.