Hea , et suutsin piisavalt naiivset mängida ja kogu rahva kirjutama panna.
No kle kesse nii loll on, et usub nagu USA kedagi kuulaks või teistega arvestaks. Aga Infoajastu, nazõvajetsa. St. et igasugu sigadused tuleb tasa ja targu vaka all hoida. Kui USA eskaader mingi planeedi ära pihustab on kisa lahti, nii USAs kui mujal. Seepärast justnimelt vaiksed salaoperatsioonid ja pressi manipuleerimine, mitte mingi täiemahuline kosmosesõda.
Stargate on suht naiivne sari ja seda kasutasin näitena mida ma hüpertehnoloogia monopli all mõtlesin. Et tehnika on (kui üldse võimalik) siis nii kallis ja energiat nõudev, et seda ei saa igal matsil olema. AGA isegi kui ütleme vaid USAl, Hiinal ja paaril teisel on see tehnika olemas, siis on see mitteametlikult olemas ka teistele (aga vaid mõistlikkuse piires, raha eest ei saa ikka paarkümmend täheristlejat läbi smugeldada). Raha eest pidi peaaegu (justnimelt peaaegu) kõike saama jne. Muidugi ei hakka keegi kuskil mingit täiemahulist suursõda korraldama. Sest ametlikult ju keegi sõda ei taha. Toimuvad terroristide vastased operatsioonid, politseitegevus jms. Planeerida inimkonna tulevikku täiemastaabilsit sõda on täiemõõduline enesetapp. Juba praegu suudaksime omaenda planeedi mitusada korda ära pihustada.
Ja justnimelt seda ma tahangi väita, et ükski suurriik pole nii loll, et päris maailmasõda alustada (no Iraak on siiani ikkagi kohalik sõda). Sestap ongi "pukis" ÜRO ja igasugused kontrollkomiteed. Ärile on sõda halb ja kuna võim on rahameeste käes, siis täielikku purustust keegi ei taha. Panite tähele kui kibekiirest Iraaki üles hakati ehitama? Sest kui nafta ei voola siis dollar kukub.
Oeh ma nüüd loodan, et saadi mu mõttest aru. Inimkond tervikuna üritab suursõdu vältida (ise loodan et see meil ka õnnestub). Aga igasugu lokaalseid x põhjusel alustatud veresaunu jätkub veel kauaks-kauaks. Suurriigid ja suurkorporatsioonid üritavad ohtlikke tehnoloogiaid kotrollida, sest piisavalt on fanaatikuid, kes tuumasõda alustaks. Justnimelt selline ohtlik tehnolooiga oleks ka ruumihüpe.