Mnjah Tribulandile vastuseks, et ma pole väitnudki nagu sudedisakslased oleks in corpore NSDAP liikmed olnud. Rääkisin enne RAHVALIKUST vaimustusest, mida tundsid KÕIK patriootilised sakslased, kui Hitler "põlised saksa alad" uuesti Suur-Saksamaa koosseisu liitis. Sudeetide okupeerimine põjustas sakslastel samasuguse massivaimustuse nagu varasem Reinimaa remilitariseerimine või Hitleri hilisem Danzigisse sissesõit.
Venelaste sõjavaimustusest annab selget märki nende armee käitumine sõja algul 1941 aasta lõpuks (Prantslaste omast aga nende Vichy valitsuse kiire tekkimine):
1,5 miljonti läks vastase poole üle relvadega
2 miljonti andis end vangi, visates relvad käest
0,5 miljonit meest langes vangi vastu oma tahtmist
ca 1 miljonit meest deserteerus
ca 1 miljonti meest lihtsalt kadus
allikas M.Õun "Võitlused Läänemerel. Sügis 1941 ja 1942. aasta" lk 134
Vabandust aga tunda vaimustust oma riigi edusammude üla ja siis hambad ristis 5 aastat kogu maailmaga võidelda või politruki püstolitoru ees hurraa karjuda on ikka erinevad asjad.
Kasutasin tuumarelva näitena kui totaalsõja kõige tuntumat vahendit. Lõppude lõpuks ei ole ju vahet, kas saada ära nuukitud, mädaneda mõne biorelva toimel või oksendada omenda siseorganeid gaasi mõjul. Massihävitusrelvad põhjustavad massilise hävituse, sellest nende nimigi. Ja massiline hävitus pole ärile kasulik.
Just sellised a la Iraak sõjad ongi tulevikus ainuvõimalikud. Tegu pole ju ametlikult sõjaga vaid terroristide vastase võitluse jms. Sellest ma ennist rääkisingi, et sõjalisest seisukohast oleks lihtsam kogu Iraak ära nuukida. Ometi seda ei tehta tänapäeval ja ka hiljem mitte sest see on 1. ärile kahjulik, 2. tõstaks koletu kisa kogu maailmas.
Eh tundub küll, et mõnest mõttest eriti aru ei saadud, sest kõik vaidlevad mulle samade mõtetega vastu.