Postitas Dister 16:04 29. Dets 2003
Mitmeid.
1. Esineb arvestatav hulk inimesi, kellel on palju vaba aega.
2. Esineb teatud hulk (veidi yle kymne protsendi) inimesi, kellele käis Frodo ja Sami kakerdamine närvidele ning kes raamatu lugemise ka viimatimainitud džentelmenide rohke mainimise tõttu pooleli jätsid.
3. Mõningatele inimestele käib LotR/Kääbik/Smr parema termini puudumisel rangelt eelistatud teose eest, enamusele nendest filmi vormis, väiksemale osale ka raamatuna. (Järeldus tugineb arusaamale, et kui keegi on lugenud sellise lehekylgede arvuga raamatu läbi rohkem kui kaks-kolm korda, eelistab (strict preference) ta seda teost teistele sarnase sisuga raamatutele, kuna ei tundu kuigi tõenäoline, et seesama isik loeb ka teisi raamatuid läbi sama suure arvu kordi. Sama mõttekäik käib ka LotRi filmi kohta.)
Lisaks paar tinglikku, (veelgi rohkem) eelarvamustele tuginevat järeldust. Hoian need endale.
Nimetatud järeldustest olid esimene ja kolmas minu jaoks ebaolulised, kysitlus sai yles pandud eesmärgiga kas siis kinnitada või lykata ymber väidet, millest nyydseks on saanud järeldus number kaks.
Võiks muidugi net costi leidmiseks teha uue teema ja päringu, kus oleks kysimus: kas lugesid LotRi lõpuni ainult seetõttu, et sulle pakkus väljapaistvat huvi Frodo ja Sami duett, ja vastavalt siis vastusevariandid ei ja jah - aga ma ei viitsi. Peamiselt põhjusel, at vastavalt minu isiklikule eelarvamusele oleks vastus sellele kysitlusele pea sajaprotsendiliselt ei.
P.S. Tänud Surrale tähelepanu õigesse kohta juhtimise eest. Ise ma polnudki märganud, et kysitlusele vastanute arv juba 40 yletanud oli.