Vaatsin siis pärast 11:00-st ja 22:15-st. Mõlemad korrad suures saalis. Kui esimene oli 4+ siis see oli 5.
Alustaks ikka negatiivsest - lihtsam, kuna seda oli ka kogu filmi peale 2 asja või nii... Aga ennem mainiks mokaotsast ära, et
Gollum oli MAKSIMAALNE! Enam paremini ei saa (isegi KOOS suguelunditega. - vaadake täpselt, siis saate aru.)
kummaline, miks keegi veel ei ole maininud seda TÄIESTI MÕTETUT "Aragorn on surnud. Ei ole ka! Yllatus" -värki. Lihtsalt mõtetu lisand. Tõi natukene seda Arweni, Eowyni ja Aragorni värki välja ja raamatus jäi see alati tyhjaks ja põhjendamatuks (kust see Aragorn sellele Eowynile siis nii PEALE hakkas minema?). Aga järjekordne "ellu-tagasitoov-suudlus" ei olnud ehk n i i vajalik, et selleks oleks pidanud terve juraka juurde luuletama.
Osgiliath jäi nõrgaks. Miks yldse panna, kui nii vähe aega jätta. Ja taust oli täiesti seletamata. Mis koht see Osgiliath siis õieti oli? Muidugi juhtusid seal Asjad (hästi teostatud lendav elukas ja Frodo, Frodo "pöörab syngeks" ) aga lõppkokkuvõttes jäi nõrgaks.
Ma saan aru, et Tolkieni teostes on vähe emotsionaalsust (igal juhul liiga väha filmi jaoks, kus selline puusliku-värk silma hakkaks) aga kas oli ikka vaja Frodo ja Sam UUESTI ntma panna? Ja miks Theoden lahistama pidi?
Rohkem nagu negatiivset ei oskakski panna. Ylejäänud oli perfektne. VÄGA meeldisid ka Entide silmad (:P Anglachel) ja yldse kogu entivärk. Eriti hea oli Puuparra tohutult pikk lause entide aglase kõnepruugi kohta. Jah: Isengaardi lammutamine oleks võinud kauem kesta.
Gollumi näitleja (see koomik) tahetakse Oscarile nomineerida, kusjuures. Mis oleks VÄGA ebaharilik, kuna umbes 30% oli arvuti (arvestades seda, et ta kõik siiski "lihas" ette näitles"). Aga vahelduseks jalaga-perse-Gimlile (mulle tegelt nagu meeldis juba; Sõrmuse Vennaskonna Gimli labasuste yle sai tagantjärele aasta aega hirnutud - just kuna nad olid nii lollid ja stereotyypilised:lol:) mõjus muljetavaldava koomikuandega Andy Serkis tõesti löövalt. Tasus tähele panna stseeni vees kala pyydmisest, kus vesi reageeris TÄIUSLIKULT 3D animatsiooni liigutustele. Suu jäi ammuli!
Kõik oli endiselt NII ilus, et lõug kukkus põrandale. Gandalf Valge oli elajalik:!: Oooooo! See, kuidas ta Rohirrimite ees nõlvakult alla tuhises. Preeeecious!
VEEL PIKEM oleks pidanud olema see avastseen! Väga "action" aga tõesti hea sealhulgas!
Ja lõpetage see Edorase teema. Kõik ei pea olema NII gigantne. Minu arust oli minimalistlik ja karge. Parem, kui Mordor näiteks. Ja see Eowyni valge kleit ja lipp lendamas tuulde kuningakoja terrassil. Yldiselt oli kogu Rohani Rooma varustus/ Põhjala temaatika/ Viikingi arhitektuur stilisatsioon NII täiuslik!!!
Vargid olid ikka head kyll. See hyääni-värk oli just õige. Ja see Legolase hobusetrikk...
Põhimõtteliselt - ma olen praegu liiga ekstaasis, et mingit mõtestatud teksti panna. Lootusetu. Ai, kuidas inpiratsiooni tuli! Ja minu meelest teevad just muudatused filmi nii huvitavaks. Oleks otse raamatust tehtud poleks pooltki nii huvitav. Ja tasub meeles pidada, et stsenaariumi kokkupanemine pole tegelikult päris nii lihtn, kui see tolkienoloogidele, ehk näha võib ja, et otse sellise raamatu järgi EI OLEGI VÕIMALIK filmi teha.
Ja lõpetuseks siis KÕIGE ilusam koht ilmselt kogu triloogia peale. Aragorni majesteetlik kivikuju lebab haual. Arwen mustas ryys. Loor lehvib tuules. Katab kogu nägu.
P.S. Tuvastasime, et see Arwenivärk peitub siiski tema YLAhuules. Ja ta on parem, kui eowyn. Õige otsus Araman! Aga miks mitte mõlemad? Eowyn oli ka TOHUTULT ilus ju...