Põhimõtteliselt võib jah. Mõtle ise -- mina väidan, et süžee on etteaimatav. Sina väidad, et oi kuidas see imeb. Mina väidan, et see ei saagi suur saladus olla, kui sa neid robotijutte oled lugenud, kuna need jälgivad suhteliselt ühesuguseid reegleid ja pärast paarikümmet juttu saad sa juba pärast paari esimest stseeni aru, millega tegu on. Sina hakkad mingi adaptsiooni ümber keerutama.
Tead, ma olen seda Club Dumasi lugenud. Tõepoolest, minu arvates on samuti film pisut paremgi, kui jutt. Aga adaptsioon ei muuda stoorit. Ma ei rääkinud adaptsioonidest / arranžeeringutest / millest iganes, vaid süžeest! Või arvad, et Peter Jacksoni "adaptsioonis" Lord of the Ringsist oleks pidanud Sauron võitma? Club Dumasist lõigati välja see Dumasi osa, sest see tõepoolest poleks filmi väärtust tõstnud ja oleks tõenäoliselt vähendanud põhiliini väärtust, kuna see oleks filmi fookust vähendanud ja teinud asja pisut liiga segaseks. Samuti oleks oluliste seikade visualiseerimiseks jäänud liiga vähe aega, kuna oleks toimunud jebimine mingite armiga meeste ja mileedide ümber. See Rocheforti värk nagu hiljem tuligi välja oli puhas müra, et lugejat eksiteele paisata ... filmis sellist segadust pole vaja.
Muide, kes siin väitis, et filmi ei kõlba vaadata: "Olge hea ja minge kukele!" See on jumalast hea film, kuigi Will Smithile unustati öelda, et ta ei pea filmis robotit, vaid inimest mängima.