Tundus mulle kogu aeg, et ega see olukord nende SF-seriaalidega ju nii lootusetu ka pole. Hakkasin järele mõtlema... nujah.
Ei olegi nagu midagi briljantset.
On mõned asjad, mille kohta võin öelda, et päris tubli, ja mõned, mis käivad kah. Aga see on ka kõik.
Liiga palju on selliseid startrekke, kus inimesed õpetavad kõiki ylejäänud rasse elama. Yldlevinud on sihuke rõõmus ameerikalik suhtumine, et teised rassid ikka asja ei jaga ja võõrad kultuurid võivad olla väärtuslikud kahel põhjusel: 1)nad on nii nunnud ja syydimatult looduslapselikud, võtavad kohe heldimuspisara silma 2)nad on vanad ja targad ja ajavad mingit mystilist joga, mille mõjul peaksime meiegi hetkeks peatuma ja minutikese jooksul elu yle järele mõtlema - kas pole me enda igapäevaelu jooksul mingit tykikest endast kaotanud? - ei, ei ole, ja me peame kohe tõsiste asjade juurde tagasi minema. Sest olgu need võõrad nagu nad on, kui elu karmiks läheb, peavad ikka inimesed ise kõik probleemid ära lahendama.
Siia hunnikusse lähevad nii SG-1 kui Star Trek koos kloonidega (ja just selles suhtes on B5 tõesti ST järglane - paraku). Kahjuks isegi Farscape, mis muidu igati minu lemmik on.
"V" puhul meeldib mulle asja aluseks olev idee, vastupanuliikumine kui niisugune. Kahjuks on filmi režissöör Kenneth Johnson ja seepärast ongi see tõsine saast. Kogu filmis pole yhtki head näitlejat, korralikku disaini, läbimõeldud tehnoloogilisi lahendusi (ei bioloogilisi ega fyysikalisi) ning stsenaarium on lollusi ja loogikavigu täis. Kahju. Oleks võinud palju parem olla.
"Twilight Zone"i kvaliteet kõigub kohutavalt. Vahel on olnud mitu head osa järjest, siis kisub jälle komöödiaks kätte ja enamik aega on lihtsalt igav. Moraalitsemine on muidugi kõige hullem. Moraaliga head filmi ei saa.
"Cleo" on ilmselgelt algusest peale koostatud printsiibil "mida kiiremini kaadris olevad kujutised liiguvad, seda parem film on." Kahjuks ei suudeta isegi seda lihtsat kriteeriumit pidevalt järgida.
Aju puhkamiseks kõlbab see kiljumine ja kukkumine kyll.
Gina Torresest on ainult kahju, tegemist on muidu täiesti kõlbuliku näitlejaga.