Postitas Surnumanaja 16:59 9. Juun 2005
Film nähtud ja ei olnud pettunud, sest ei lootnudki midagi väga head näha. See väike lootus, mis üldse mind kinosaali tiris suri üsna kiiresti. Kui kunagi nägin esimest korda star warsi 4., 5. ja 6. osa olin ikka rämedalt sillas. Eriti meeldis see, kuidas jõud oli seletatud ning üldse välja mõeldud ning ka see, kui palju müstikat jäi kogu loo sisse, mida ära ei seletatud. No ei olnud ikka tüüpiline Hollywood minu meelest. Uuemad osad rikkusid kõik ära ja näevad minu meelest üldse välja nagu paroodiad vanadele osadele - tohutute teadmistega väike veider ja müstiline Yoda hüppab saltodega ringi ja keerutab käes mõõka - kuidas on võimalik seda tõsiselt võtta? Lisaks veel see, et esimeses osas on jõud justkui mingi aine(?) veres, mida saab aparaatidega mõõta? Eriti nõme oli muidugi see mootorratastega kihutamine esimeses osas ja laava kohal kargamine ning Jedi masterite ilge lollus ja idiootlik käitumine ning see kui nõrgaks nad järsku jäid, kui neid nottima hakati, kolmandas osas. Uutes osades on ikka viimse detailini proovitud kõik ära seletada ja sisse suruda. Vana imperaatori näo moondumine on väga hea näide.
Aga uutematest osadest on kolmas vast tõesti kõige parem - üsna hästi on välja toodud Anakini sujuv üleminek tumedale poolele. Vaesel vennikesel raiutakse kuue filmi jooksul kokku vist viis korda mingi jäse maha. Ja filmi süngus oli ka üsna mõjuv. Vanemate Star Warsi osadega ta siiski võrdlust ei kannata.