Postitas DaFakuda 17:18 3. Mär 2006
Noh, Zelazny ja Banks on esimesed mis pähe torkavad. Ja LeGuin. Ja eelmainitud McCaffrey. Või mis - isegi Martin ja Jordan.
Ja üle ja ümber ei saa muidugi Tolkienist (vaatab ootavalt ringi tema suunas lendavate telliskivide suunas).
Muidugi on neil kõigil mõjusid teistelt autoritelt, aga nende maailmad on originaalsed. Ja Tolkien toetus oma loomingus ainult nö "vabavarale", ehk siis erinevatele mütoloogiatele, legendidele ja rahvalugudele.
Hea näide on ka Wooding, kellel asjad on "deep homage to Lovecraft", aga originaalsed... Kahjuks ei ole ma nii palju lugenud (kui tahaks), aga olen kindel, et selliseid autoreid on enam ja veel.
Isegi Pratchett on originaalne oma Kettailmaga, aga kuna tema teosed nagunii paroodia kategooria poole kalduvad, siis ma teda otseselt ei pakuks.
Eragoniga on nagu nii, et kui see oleks akadeemiline töö, siis oeaks seal iga lõigu lõpuks olema viide ühele vi enamale allikale.
Lihtsalt igav.
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.