Jess Friizuurikas, Jess.
Muidugi Arthur Conan Doyle. Kuidas!? Kuidas ma võisin ometi unustada sellised raamatud nagu "Söör Nigel" ja "Valge Sõjasalk"!
Soovitan soojalt, eriti neile, kel plaanis mõnes mängus miskit rüütlit või sõjameest mängida.
Peategelane on ikka väga äge tegelane ja oi kui muhedalt kirjeldatud.
Üldse kogu see Inglaste ja Prantslaste vaheline jagelemine on kohati pööraselt vaimukas. Ja väga stiilne, rohkelt 8)
Mina ausalt öeldes olin täiesti rabatud
(muidu ikka see holmes ja holmes..)
Stiilinäide:
...
Niimoodi teatab ta: "Selle suure lootuse nimel, mida mina, kõige alandlikum ja vääritum skvaierite seas, hellitan, misläbi minu isik võiks tuntuks saada neile kõrgest soost härrastele, kes minu kuningliku isanda kaaskonnas ratsutavad, ootan ma nüüd sillal, mis üle Way jõe viib, ja loodan, et mõni nende seast võtab armulikult vaevaks mulle seda au osutada ja minuga võitlusesse astuda, või et ma võiksin nad vabastada mõnest vandetõotusest, millega nad end sidunud on. Neid sõnu ei lausu ma mitte lugupidamisest iseenda vastu, vaid ainult selleks, et olla tunnistajaks nende kuulsate rüütlite suuremeelsele käitumisele ja imetleda nende osavust relvade käsitsemisel. Sellest tulenevalt ja Püha Jüri abiga kaitsen ma teravaotsalise piigiga relvastatuna seda silda seni, kuni päikesevalgust jätkub, ükskõik kelle või kõikide vastu, kes suvatsevad minuga võitlusse astuda"
"Mida te sellepeale kostate, härrased?" päris kuningas ja vaatas enda ümber ringi, silmades säramas naer.
"See on tõepoolest esitatud väga heas vormis," sõnas prints. "Ei Claricieux ega Punane Draakon ega ka ükski heerold, kes eales heeroldikuube on kandnud, poleks osanud seda paremini teha. Kas ta koostas selle päris ise?"
"Tal on eakas ja karm vanaema, kes on üks vana kooli daamidest," lausus Chandos. "Ma olen üsna veendunud, et leedi Ermyntrude on varemgi väljakutseid kokku seadnud...."
eakas ja karm vanaema!?