Leidsin kogemata netis "ringi liikudes" dragon.ee lehe ning selle foorumi ning mõtlesin ka selle teema all sõna sekka öelda
Olen tegelikult alati sci-fi'st huvitatud olnud - mäletan kuidas juba umbes 10-aastaselt lugesin suure huviga läbi mitte küll eriti sci-fi maigulise sarja nimega
"Tarzan", kuid samas, siis pakkus mulle huvi igasugune seikluskirjandus.
Teleseriaalidest mäletan
"Surematut", mida keegi ka eespool mainis - see oli üks karmimaid sarju, mida sai alati vaadatud (pole kindel kas mõni osa vahele jäi
P).
Enne seda oli muidugi
"A-Rühm" ja
"MacGyver" (õigekiri ?), esimene neist ka minu meelest üks karmimaid tolla aja sarju.
Mäletan ka ähmaselt
"Star Treki",
"Babylon 5" ning ka
"V"'d, kuid neid eriti ei fännanud.
Nõiarelva kohta ei oska suurt midagi öelda, olen vist ainult 1,5 osa sellest näinud. Selle eelkäijat,
"Võluväge", vaatasin küll palju - mõnus nali ja tegelased ning süžee, kuid samas kuidagi lapsik, aga mis siis
P
"Buffy"'t ja
"Angel"'it vaatasin/vaatan ka praegu. Eriti just
"Angelit" - juba paljalt teemalaulu (
Darling Violetta on loo autor) pärast, mis on
"A-Rühma" järel kindlalt teisel kohal (järgneb
Twin Peaks,
Bonanza ning
Batman).
Stargate on meelde jäänud küllaltki omapärase süžee ning väga ilusa teostuse poolest.
Viimasel pooleteise aasta jooksul olen lugenud palju sci-fi raamatuid/lugusid nii välismaa, kui ka Eesti(!!!) enda autoritelt. Eesti ulmest on jäänud isegi väga hea mulje (eriti just
Indrek Hargla,
Siim Veskimees,
Freya Ek,
Veiko Belials jt). Soovitaksin siinkohal
"Eesti ulme antoloogia" ning
"Stalker 2002" nimelisi raamatuid ning võrguajakirja
"Algernon" ( ) kuid samuti ka Eesti autorite individuaalseid teoseid
Välismaa autoritelt on praeguste lemmikute top selline:
Harry Harrison - "Surmailm" triloogia
L. Ron Hubbard - "Võitlustanner maa" triloogia
John Ronald Reuel Tolkien - "Kääbik" + "Sõrmuste isanda" lood
Terry Pratchett - Kettamaailma lood
Philip Kender Dick - "Kas androidid unistavad elektrilammastest" ehk siis kes ei tea "Blade Runner"
A. Strugatski, B. Strugatski - triloogia, kuhu kuuluvad "Asustatud saar", "Põrnikas sipelgapesas" ja "Suur Ilmutus"
Selline oleks siis minu sci-fi alane ülevaade/eelistus