(kehitab õlgu ja kortsutab kulmu)
lugesin va eragoni saaga teist osa (originaalpealkiri 'the eldest' vist). mis mul ikka öelda, ajab ikka sama liini edasi, mis esimeses osas. minu tagasihoidlik arvamus on, et kirjanikupoiss pole vahepeal kuhugi kaugele arenenud - kirjutab ikka oma unistustest...
järgneb spoiler
sisust niipalju, et kes veel esimeses osas aru ei saanud, et teatavad Kaksikud närused reeturid on ja et Eragoni issi üks kurikael oli, kelle mõõka ta ise kannab, siis olge mureta, kõik saab lõpuks (eelviimases peatükis, kui eragon-poiss oma vanema vennaga taaskohtub (sest too rööviti vahepeal ära ja oli kogu raamatu kadunud)) selgeks. muidu eluneb eragon suurema osa raamatust haldjate juures ja seal toimub üks järjekordene yoda-krempel-õping. samal ajal ründavad pahad onud tema koduküla ja tema onupoeg (tulevane kuningas muide) on sunnitud külarahvaga sealt põgenema.
kõige suurem spoiler
siis juhtus seal veel üks asi, mis mind koledal kombel vihastas. haldjatel toimusid mingid pidustused ning nende käigus andsid surnud lohed Saphira ja ühe teise lohe kaudu Eragonile kingituse. kolm korda võite arvata, mis see oli... haldjavälimus (jah, koos kõige kikk-kõrvadega kui ma õigesti aru sain). sellega läks kirjanikupoiss küll liiale mu meelest
ühesõnaga, keegi ütles Eragon 1 kohta, et kui juba selliseid asju avaldatakse, siis võib tema loota, et ka tema looming kord trükimusta näeb, ausalt öeldes hakkan ma ka juba seda meelt minema. kahtlen küll, kas Eestimaal see nii lihtne oleks, aga tundub, et piisab vaid ameerikamaa keeles kirjutamisest (küll head toimetajad kirjavead ära parandavad) ja sellest et sisuks on fantasy - kohe lastakse trükki ja tehakse sellest ny times'i bestseller või mida iganes.