Postitas Bernard 0:51 20. Dets 2005
Aitab soft nimega AnyDVD.
Regiooni vabastamine ei ole hetkel otseselt legaalne aga pole ka illegaalne. DVD'delt neid eemaldada ei või, küll aga võib mängijalt.
DVD'de regioonikoodidest plaanitakse üldse loobuda, kuna tegelikult pole neid tarvis. Senikaua on programmid mille abil seda teha.
Probleem miks üldse seda asja uurima hakkasin oli selles, et Eestis liikuvad DVD'd on õnnetul kombel kahest regioonist: 2 (Euroopa, Kaug-Ida, Lõuna-Aafrika, Jaapan) ja 5 (Aafrika, Aasia, Ida-Euroopa). Alguses lahendasin asja nii, et oli kaks lugejat, üks konfitud kahe ja teine viie peale. Aga pikapeale oli see äärmiselt tobe ning tülikas.
Selgus, et Eestis on legaalne vaadata, müüa, osta ja kinkida mõlema regiooni DVD'sid. Samas ei tohi DVD'd kopeerida ja/või selle regioonikoodi muuta.
Siit edasi. Ma võin kasutada tarkvara (eeldusel, et mul on tarkvara kasutamise õigus) mis regioonikoodist mööda hiilib, niikaua kui mul on õigus kasutada vastavat DVD'd ja seade selle DVD kasutamiseks on hangitud Eestis.
AnyDVD on Shareware - saate proovida. Mina proovisin ja olin nii rahul, et ostsin legaalse versiooni (õigemini legaliseeriva võtme). Ei kahetse hetkegi, raha mõistlikult kulutatud, ühegi DVD'ga probleeme pole.
Austusega, Allan Bernard /55 632 698/