Jah. Tahan mina ka sõna sekka öelda. Käisin filmi vaatamas 2. seansil vist ja test korda pole kinno läind veel, kuigi usun et see muudab mu arvamust. Igal juhul: ma arvestasin, et film tuleb kõvasti halvem, kui esimene, ja nii ka oli. Nüüd siis detailsemalt:
ÜLIMALT SITT:
Muutused raamatuga võrreldes (kõik ABSOLUUTSELT mõttetud, mida PJ saavutas nende muutustega?): Aragorn "sureb" mingite vargide kätte! Cmon! Ja siis tuleb tagasi Arweni mõjul... Ack!
Siis Osgiliath! Faramir oli filmis nii negatiivne tegelane! Raamatus oli ta nagu Boromir ilma ahnuseta jne. Mis kuradi Osgiliathi tal neid vaeseid kääbikuid tal vaja vedada on!
Ja Haldir ei surnd raamatus ju?
SITT:
Vaimude väljaajamine Theodenist.
Vargid - hüäänid. Ei! Nad peaksid suured HUNDID olema ja hallid / mustad, mitte mingi täpilised..
Kui Helmi süvikut lammutama hakati hüppas kaamera mingi 5 korda koobastesse et mingeid vanu ja lapsi näidata. 2 korda oleks enough old!
Laste turvisesse toppimine ja võitlema saatmine - ebaveenev IMO
Helmi lahingu lõpp - kus ta on?
VÕIKS OLLA PAREM:
Endid - jalad st.
Gimli huumor.
Sam ja Frodo - kuigi raamatus mind ka tyytas veidi nende kirjeldamine :/
Legolase surf kilbil - maaage!
See poisi tydruku lugu Rohanis..
Gollum - nägu eriti ei meeldindõ
Edoras - natuke suurem.. ja mingi puuaed oli ka aint ümber teivastest klopsitud... no elab yle siiski
Orthanci lammutamine liiglühike.
Neile, kes raamatut lugend pole võib sisu segaseks jääda (vist?)
HEA:
Gandalf vs. Balrog ja Gandalfi tähine trip Valinori.
See, kuidas Rohani lipp lendu läks
Põlev ent. Polnd viga ju?
Fangorn - suht hästi kujutatud
Lõunamaalased - ma kujuasin neid nagu Araablastena aga kiskus kuhugi egiptuse kanti hoopis võ`i? Olid lahedad igaljuhul.
Olivantsid - Massive!
Must värav - kah massive!
Legolas hobuse selga - oli nõme aga lahe ka.
VÄGA HEA:
Urukite rivistamine - "A new power has risen! Its victory is at hand!"
Helmi sarve puhumine. Aint miks Gimli seda tegi?
Alguskaadrid... mäed... yeah!
ÜBER:
Muusika - esimeses oli parem, aga ikkagi yks parimaid külgi.
Aragorni haud - muu Arwen/Aragorn jättis soovida aga see koht oli HEA!
Haldjad tulevad Helmi. Hästi lahedalt tulid, kuigi Haldir jättis mageda mulje.
Nojah, kes nõus, kes ei. Mõned kiidavad TTd esimesest osast taevani kõrgemale, tiesed nimetavad käkiks ja lubavad raha tagasi nõuda (jah!)... minule meeldis.. Lotr ikkagi.. aga esimene oli parem, põhjused üleval. Millalgi käin 2. korda kinos ja siis räägin võibolla veel. Igal juhul kolmandast filmist ma ei oota enam yldse midagi, sest see annab ju tohutult põhjust klišeede ja hollivuudi spämmi siissetorkamiseks, kuigi 2. raamat oli IMO parim (teine meeldis kõige vähem ka raamatuna)
Nojah... niisiis - räägin veel ehk millalgi. 8:)