[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - Parim Sci-fi sari/seriaal

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

Parim Sci-fi sari/seriaal

Fantastika, teaduslik fantastika ja õudus; jutud, filmid, muusika jne

Moderaatorid: surra, Irve

Kasutaja avatar

PostitusPostitas grendel 15:19 20. Aug 2004

Viimati muutis grendel, 16:26 23. Aug 2004, muudetud 3 korda kokku.
grendel
Vandersell

PostitusPostitas candal 12:04 23. Aug 2004

Mina olen jällegi selle poole fänn, kes koolist koju tulles kas RTL-i või siis SAT-1 pealt ST:TNG-d nägema juhtus. Samuti ka Battlestar Galacticat.
Kui suuremaks sain siis BG enam ei huvitanud, aga ST seda enam.

Ma ei pooldaks väidet, et Star Trekis valitseb kommunism, ST tegelased on siiski sõjaväelased v. "meremehed" - enamasti on kõik, kes laeval viibivad auastmega, kui nad ei ole just mõned kusagilt päästetud põgenikud või külalised. Lisaks veel ehk ka mõni poliitik ja muidugi baarmen (kes ST:TNG-s on vägagi värvikas kuju). Mõningad osad toimuvad samuti ka koduplaneedil, ja seal küll ei paista asi kapitalismist erinev olema.

"valgete laevade" föderatsioonis ei ole sugugi vaid maalaste laevad, on ka tohutult palju muid rasse, keda ka päris tihti näeb.

Samuti on seriaalis veel päris mitu muud impeeriumi a'la Klingonid (kes on tohutult paeluv rass siiski, soovitaks ka klingooni keelt uurida) , Romulaanid (kes meenutavad suht häid poliitikuid siiski).

Ei ole seal väga palju moraali avastanud, pigem just on see seriaal minu tolerantsi ja ksenofiilsust arendanud, võimet mõista, et on ka teisi õigeid lähenemisi, kui meie kultuuri poolt kaasa pandud. Enamus osi on eraldi vaadatavad. Eriti TNG-s, DS9 ja Voyager omavad natukene rohkem ka seriaali läbivaid tegevusliine.

Mis aga puutub kumminägudesse ja eriefektidesse, siis ST:TNG kummimaskid on ülihead, mittemärgatavad. Muidugi, ma TEAN, et see on grimm jm. aga ma ei märka/näe seda seriaalis. Kui on just vaja näiteid halvast grimmist tuua siis esimesed 2 osa mida ma B5-st nägin lausa hiilgasid sellest küljest.(mis määras ka arvamuse seriaalist, võib küll hea süzee olla, aga suhteliselt halb teostus, ja kui ma midagi VAATAN siis, ei taha ma tegelaste väljanägemist juurde mõelda, selle jaoks on raamatud.)
Muidugi, ega ka ST:original series eriti ei hiilga, aga see oli ka ikka päris mitu aastat enne muid näiteid tehtud, kuigi, ega ka Cylonid palju väärt ole (kuigi, nood tekitavad küsimuse, et kumb oli enne, kas Cyloni visor või K.I.T.T. :D)

Millest puudu jääb sellistes seriaalides - mittehumanoidsed eluvormid. ST-s ei ole neid eriti palju. Ja muudes on ka umbestäpselt ühekäesõrmede jagu, samas kui muid humanoidseid rasse on kümnetes. ST-st mäletan noid borgide vastu sõdivaid teisedimensiooni bioloogilisi laevu ja asukaid, kes nägid päris lahedad välja. Samuti miskit hüpertelepaatsed "amööbi" mingis osas. Muidugi, DS9 vortexi sees elasid ka mingid energiaolevused.
Tõsi, põhjused on muidugi ilmselt finantsiaalsed. :)

Muidugi ei arvesta ma lemmikloomadega, kes on teinekord päris edukad tegelased(Data kass ntx.). Samas muidugi võib vähemalt TNG kohta öelda, et inimesed on seal parajad lemmikloomad ("Q" liin)

Lahedaimad treki tegelased on DS9-st ehk Ferengi kaupmees Quark (Ferengid on muuseas suhteliselt tasemel kauplejad, nende filosoofia aluseks on väide, et "iga kauba jaoks on galaktikas alati nõudjad ja pakkujad, meie leiame nad üles" või midagi säärast - võib kasvõi vaadata neid kahte osa, kus baasikomandöri poeg ja Quarki vennapoeg pesapallikaardi (või palli) saamiseks tohutu hulga järjestikuseid tehinguid teevad.) ja muidugi Odo, kes moodustab Quarkiga lahutamatu paari, esimene üritab igatepidi rohkem nihverdada ja teine üritab esimene nihverdusi metsa keerata :D

TNG puhul on asi keerulisem, Worf muidugi, puhtalt tema kehastatava aukoodeksi pärast. Q. Ja muidugi baarmen "Guinan" (keda mängib Whoopi Goldberg:) )

Voyageris on lahedad "kodustatud" borgid. Chakotay muidugi ja Doctor ka. Aga üldiselt meeldis Voyager vähem, kui TNG v. DS9, sama pean ka Enterprise kohta ütlema.

Veel eriefektidest, footonrelvad e. laserid vms. (v.a. torpeedod aga nood on pigem plasmarelvad, e. projektiilid) on Star Trekis vast füüsikaliselt korrektsed (pidevad, mitte mingid naljakad aeglaselt läbi maailmaruumi roomavad punktiirid)

Nu jah, aitab ehk ka.
candal
Asjatundja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas samwise 13:23 23. Aug 2004

totally tasteless emotions - http://emotions.juhe.ee
samwise
Valguse kaitsja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas pronto 14:29 23. Aug 2004

Blog:
Dani Filth on nõme
pronto
Saladuste hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Ulmeguru 1:18 24. Aug 2004

Minu esikoha saab tõenäoliselt «Farscape» ... hea sari ... peamine aga hoopis see, et tappis mu totaalse skepsise ulmelise ulmesarja võimalikkuse kohta.

Üsna kannul on kohe «Lexx» ning suurema vahega järgneb see algne «V».

Meeldivad ka igasugused lühilugude antoloogiad «Twilight Zone», «Outer Limits» ja «The New Twilight Zone». Tõsi, seal on SF segamini horrori ja fantasyga.

Et küsimus oli parimast SF sarjast, siis fantasyst ja horrorist siin ei räägi.
Alles saad millegagi tegelema hakata, kui juba mõni pajatab sulle niisugust lora, et käed langevad iseenesest rüppe.
-- Sever Gansovski «Vincent van Gogh»

http://ulmeguru.blogspot.com/
http://ulmeseosed.blogspot.com/
http://tumetund.blogspot.com/
Ulmeguru
Manatark

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Lord Sauron 17:32 2. Sept 2004

Stargate ja B5 on sellised sarjad, mida sa saad lõõgastudes vaadata pärast pingelist tööd, ilma et su aju seiskuks täielikult (nagu juhtub suurema osa actionfilmide puhul). Olen mõlema fänn ja mul on mõlemad sarjad algusest lõpuni olemas (OK, Babyloni 5es hooaeg pole, aga selle eest on Crusade, Babylon5 spinoff, mis on kahjuks täielik Andromeda/Star Treki koopia.) Ja Andromeda on mul kah olemas *kidab ennast natuke, ärge palun kõvasti lööge*.
Tegelikult ma soovitaks, kellel võimalik kätte saada, vaadata Babylon5 Crusade 12. osa: see teeb silmad ette kogu Salatoimikute ideele: nimelt läheneb inimeste kosmoselaev tulnukate planeedile, mille valitsus üritab teha kohe cover-upi "tulnukate" ja võõra kosmoselaeva olemasolu kohta. Aga selle planeedi ühes salateenistuses töötavad 2 isikut: 1 mees ja 1 naine, hakkavad seda uurima ja tõe otsingul jõuavad suitsetava meheni... :D

Muide, Cleopatra 2025 kohta niipalju (ise vaatasin küll ainult circa 2-3 osa), et selle režissöör on ju Sam Raimi. See ütleb kõik.
"See on kui plastikmälu, sisemine jõud, mis teid alatasa hõimulaadsete moodustiste poole suunab. See plastikmälu püüab tagasi võtta oma iidset kuju, sugukondlikku korda. See on kõikjal teie ümber: korporatsioonid, politseisalgad, spordiklubid, tantsurühmad, mässuliste rakukesed, plaanikomiteed, ühispalvused."
"Varastatud päevaraamatud"
Lord Sauron
Valguse hoidja

PostitusPostitas Orz 10:27 3. Sept 2004

Star Trek'i väga kõrgelt ei hinda, kosmoseseep B5 vaatasin suurema huviga. Aga kõikse püssimaks pean Farscape'i! Ükskord vaatasin umbes 15 osa järjest, ei saanud pidama!!! :)

Babyloni alguse osad olid tõesti papist seintega, aga hiljem asi paranes tunduvalt. Mis puutub mittehumanoidsetesse rassidesse, siis ma arvan, et sellega seoses võib tekkida lihtsalt mitmeid probleeme näiteks väljendusrikkuse ja suhtlemisega. Paar osa on ikkagi suuremates seriaalides ka igasugustele kummalistele elukatele ka pühendatud, aga peategelaste sekka pole vist kombitsatega tegelasi tõesti võetud. Noh, farscape'is on Rygel.... :) Mõnes sarjas on ämblikulaadsed, mõtlevad kivid, või siis lausa kompuuter, näiteks HAL 2000.

Outer Limits hiilgas tõepoolest sellega, et seal oli väga palju jamasid osasid. Mulle meeldis samuti see eelmainitud maa hävitamise osa, aga samuti oli väha hea osa see, kus tulnukad teleportisid ühe väikelinna enda planeedile. Seal oli ka teisi tulnukaid ning tegu oli orjarasside otsimisega...Halbu osasid oli rohkem, aga see-eest ka tõelisi pärleid.
Orz
Arhimaag

Kasutaja avatar

PostitusPostitas higgins 14:25 3. Sept 2004

"X-Files" ja "Millennium" – kaks minu lemmikut.
Ja paistab, et ainult üks inimene mainis ära sarja "The Pretender", mis oli minu meelest suht tore asi.

"Buffy the Vampire Slayer" ja "Angel" on pigem sellised silmapuhamise sarjad neile, kes tahaks "Cleopatra 2525" nägemise peale aknast välja hüpata (nagu mina). Vaadata neid ju võib, kuid midagi erilist seal pole.

Kõiki neid "Outer Limits"eid ja "Twilight Zone"isid sai piisavalt kaootiliselt jälgitud, et mitte põhjalikumalt sõna võtta. Silma jäi, et vahel olid vahvad, vahel täeilk pask.

"Stargate SG-1"ga on lihtsalt see lugu, et seal on suured rahad taga ja see näeb väga ilus välja. Kui mitte muidu, siis vähemalt kenad vaated ja toredad seadmed. See oli muidugi tobe, et minu lemmiktegelane Daniel Jackson mingi jopskiga välja vahetati, aga teda sai hiljem veel näha.

Praegu ei kargagi rohkem midagi pähe.
Nüüd aga tuleb Higgins ja räägib, kuis Asjad Tegelikult On. - Payl
higgins
Arhimaag

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Siegfried 16:21 3. Sept 2004

Siegfried
Haldjate sõber

PostitusPostitas prozak 16:05 12. Sept 2004

prozak
Meister

Eelmine