Postitas Taliesin 16:52 23. Aug 2004
Praegu loen: "The Mad Ship" Hobbi sulest. Hea. Mõnus. Tegevusliine on kah heakene hulk. Kui läbi saan, lähen kolmanda osa juurde edasi.
Sai just loetud: "Interesting Times" Prätsu sulest siis. Ma tean küll, et seda Rincewindu sarja peetakse Prätsu loomingu madalpunktiks, aga mulle Präts lihtsalt niiväga meeldib, et mul on kerge maania kõik ta raamatud läbi lugeda [urinating dog, urinating dog]
Aga raamat polegi nii väga hull ja temas on täitsa häid stseene, eriti see, kuidas Cohen koos oma vanamehekarjaga impeeriumi vallutama läheb. See "Aargh"i tõlkimine on ka vaimukas.
See Agates liin tundus algul isegi paljutõotavana, kuna see ühiskond oli kenasti lootusetu. Orjad ilma piitsadeta ja nii edasi. Vahepeal tuli isegi Orwell meelde. (mitte, et ta just selline 1984 oleks olnud. Ta oli ikka leebem, aga lihtsalt tuli meelde)
Aga lõpp oli kuidagi väga kehv. (here be spoilers)
See golemitelahendus oli lihtsalt üks suur hunnik õnne ja muud ei midagi. Igav lahendus. Samuti see RIncewindi ohustseenist ärahaihtumine ja kuripaha tapmine selle Haukuva Koera ilmumisega oli kah lihtsalt nõme. Nii palju õnne ei tohiks kellelgi olla. Lõpp ei väärinud algust. Ja see, et RIncewind alati ära jookseb, on kah pisut fantaasiavaene.
Täiesti arusaadav, miks inimestele Rincewind muust Prätsu loomingust vähem meeldib.
suurte autodega veetakse surma /päev on tuhm/ kivi on hall /elekter ei anna armastust/ -fs-