Khm, kuigi selgelt ei mäleta küll, aga ühele järgnevaist kuulub kindlasti kõige esimese loetud fantasy-raamatu tiitel.
"Naksitrallid", "Jälle need naksitrallid", "Naksitrallid tegutsevad jälle" - kes kõhkleb raamatute fantasy'ks liigitamises, mõelgu järvekeetmise ja teiste lõbusate vägitükkide peale.
"Sipsik" - Ehe golemi-adaptsioon
"Piilupart Donald ja sõbrad" - ma pole küll kindel, kas see on täpne pealkiri, aga pean silmas seda kõige esimest, 90ndate alguses ilmunud ligi sajaleheküljelist koomiksit. Muidugi on tegemist pildiraamatuga, aga ikkagi...
Hoffmanni "Kolumats" ja Hindrey "Loomade mäss" (ühe sinakate kaantega köitena) - minu elu esimene horror-kogemus (meenutage seda eriti karmide piltidega "Loomade mässu" paha venna keetmist ...
... uhh! )
"Röövel Rumcajs" - väga ehe ja soe raamat, autor ei tule kahjuks meelde. Kes mäletab kasetohust kübaraga karvikut, kaks püstolit vöö vahel, see teab.
"Cipollino seiklused" - oh ajad...
Mu teada oli Eno Raual veel miski raamat, mille pealkirjas oli Mõõk ja mille nime ma ei mäleta... hmm... ja muidugi ka Iko Marani "Londiste", aga see lektüür oli juba halvema tasemega...
Edasi tulevad loomulikult juba mainitud...