Olen lugenud 1-3 ja viimast, oletatavasti siis viiendat. Esimest kolme lugesin eesti keeles ja suht ammu. Viimast osa 2 aastat tagasi ja inglise keeles. Esimene meeldis kõige rohkem. Võib-olla uuesti lugedes arvaksin teisiti. Viimane oli masendav. Piinlik oli lugeda midagi nii halba kelleltki nii andekalt nagu Asimov. Ma pean jah Asimovit väga heaks ulmekirjanikuks, kuigi A.C.Clarke stiil meeldib mulle veel palju enam.
Ma ei tea, kas Asumi seeria oli elutöö. See tegelikult sulab ju tema teiste sarjadega kokku (nt robotitega seonduvad lood - toimuvad vist samas unversumis, kuid palju varem kui asumi tegevus ja kanduvad osaliselt Asumisse üle.) Aga samas tean ma Asimovist piisavalt vähe, et elutöö kohta midagi arvata oskaksin.
Üldisi kommentaare? Kunagi häirisid sellised absurdsused nagu kivisöega lendavad tähtetevahelised laevad. Kuni hetkeni, kui hakkasin kogu seda tuleviku värki võtma lihtsalt taustmaalinguna. Lood on võib-olla veidi ühekülgsed, aga samas enamasti hea ploti ja mõnusate lahendustega.
Aitab küll.
Selleks korraks.