Nii. Sain siis minagi lõppude-lõpuks need yheksa minifilmi vaadatud. Ja mul on hea meel öelda, et olin väga positiivselt yllatunud.
Oli muidugi mõningaid puudujääke, seda nii Matrixi maailma ajaloos kui ka teostuses. Aga kuna ma anime spetsialist kohe kaugeltki ei ole, siis ei tahaks kvaliteeti kommenteerida ega sellekohast kriitikat teostada. Matrixi vead on samasugused nagu põhifilmis (kohatine naiivne käsitlus, tihti tekkivad vastuolud ja sageli esinevad õhku rippuma jäävad kysimused) ja ei viitsi ka nende kalla ykshaaval nokkida.
Parimad neist lyhilugudest olid minu jaoks ilmselt Second Renaissance Part I, Detective Story, Beyond ja loomulikult Final Flight of the Osiris. See robotitesse headuse systimise yrituse lugu oli ka armas. Parim point, mis filmides põhiloo koha pealt välja tuli, oli põhjendus, miks masinad energiaallikatena just inimesi kasutavad - leiaks ju palju efektiivsemaid patareisid. Ausalt öeldes oli see enne yks minu jaoks kõige häirivamaid absurdsusi, nyyd sain leevendust
.
Kui siin foorumis peaks mõni animega rohkem tuttav inimene leiduma, viitsib ta äkki kommenteerida ja võrrelda yldse Animatrixi ja eraldi Final Flight of the Osirise taset ylejäänud animemaailma tippteoste omaga? Seda eriti tehnilise teostuse, mitte sisu poolest.
P.S. Keda huvitab, siis eestikeelse animeportaali Baka Animatrixi-temaatilised jutulõngad asuvad ja .