Postitas Dister 21:46 27. Veebr 2003
Õige, Priist.
Tolkien on jube lahe jah. Kas teie ka Lord of the Ringsi lugenud olete? Aga filmi näinud? Mina olen Tolkieni teisi raamatuid ka lugenud. Minule meeldis Silmarillion kõige rohkem. See oli nagu kõige sygavamõttelisem või nii. Ja ma paneks hea meelega Elijah Woodi postri ka seina peale aga mul ei ole.
Kes teile Lord of the Ringsi tegelastest kõige rohkem meeldis? Minule meeldis Aragorn. Ta oli kõige õilsam ja kõige tugevam ka. Ma leidsin temas palju yhiseid jooni isenendaga. Kas teile ka meeldis, et Aragorn kuningas oli?
Mulle Gandalf sellepärast ei meeldinud et ta tegi nagu mõnes mõttes sohki kogu aeg. Kõik kogu aeg aitasid teda ja andsid talle võimsaid asju ja tal vedas ka pidevalt. See hakkas lõpus juba päris närvidele käima. Ning Saruman oli yldse kuidagi imelikult tehtud. Mulle eriti ei meeldinud. Oleks saanud palju paremini teha.
Yldiselt mina loen fantasy raamatuid inglise keeles. Inglise keel on minu meelest see ainuke õige fantasy keel. Vähemalt siis kui sa oskad seda nii hästi kui mina, kes ma saan vähemalt yheksakymne viiest protsendist sõnadest aru.
P.S. Tolkien on absoluutne kõiksusejumal kyll!
P.P.S. Film oli jumalast jama. Minu meelest rikkusid nad Tolkieni maailma täitsa ära. Legolas tegi kogu aeg igasuguseid imelikke asju (tegelikult ei ole neid võimalik teha, õpi fyysikat Peter Jackson!!!) ja need Rohani mehed ratsutasid nagu arvutimängus. Tolkien kyll niimoodi ei mõtelnud. Ma ei saa aru miks nad selle siis filmi pidid panema.