[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - inimene > robot

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

inimene > robot

Fantastika, teaduslik fantastika ja õudus; jutud, filmid, muusika jne

Moderaatorid: surra, Irve

Kasutaja avatar

PostitusPostitas pronto 11:42 24. Mai 2005

Blog:
Dani Filth on nõme
pronto
Saladuste hoidja

PostitusPostitas Paganarh 12:17 24. Mai 2005

eh
Paganarh
Shamaan

Kasutaja avatar

PostitusPostitas tribulant 13:04 24. Mai 2005

Pakun oma loogika alusel, et selline efekt ajapikku siiski kaob. Aga alguses kyll, jah, ja ysna kaua. Nii nagu kahejalgne, kes kuuejalgsesse kehha topitakse, veel kaua keset lagedat maad kõhuli potsatab.
Umwelt ja teised toredad sõnad. :D
tribulant
Nati Kõvem Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas pronto 16:50 24. Mai 2005

Blog:
Dani Filth on nõme
pronto
Saladuste hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas tribulant 20:10 24. Mai 2005

Mhmh, ma arvestan lihtsalt sellega, et intellekti digitaliseerimise käigus teda seevõrra natuke justkui "ratsionaliseeritakse", et uue keha kasutamiseks tehakse omaette moodulid (midagi "draiverite" sarnast), mis aitavad omandada uusi võimeid ja saada jagu otstarbe kaotanud refleksidest. Sest - vaatame asja nyyd praktilisest kyljest - mis kasu on inimesel infrapunasest nägemisest või helifiltrist, kui ta kipub silmi kinni pigistama, kõrvu katma või unustab oma võimed vajalikul hetkel sisse-välja lylitada? See on, muuseas, ka yks probleem kyberpungimängude juures, mille korralikku käsitlemist ma pole veel näinud ja olen seetõttu eeldanud, et "kasutamisõpetus koos pisukese õppeprogrammiga" käib riistvara omandamisega automaatselt kaasas.
tribulant
Nati Kõvem Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas pronto 21:45 24. Mai 2005

Blog:
Dani Filth on nõme
pronto
Saladuste hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas tribulant 1:11 25. Mai 2005

Maddox on õieti, aga muuga nii.

Ma ise pidasin silmas just mitte otseselt draiverit, vaid asja, mis aitab vastava treeningprogrammi käigus õppida. St, kui sul on eluaeg yks jalg longanud ja see ära parandatakse, kulub ropp aeg, aga kyll sa ka normaalselt käima õpid. Kui on hea fysioterapeut, siis isegi jooksma. Ja kus võiks olla veel parem FT kui su oma ajus?

Amputeerimine jne on ses mõttes jura, et on paha kyll, aga harjub. Ja see on rohkem nagu nendel, kes on aastakymneid harjunud relvaga käima ja nyyd ilma jäävad. Paha. Aga harjub. Sõltuvalt, jällegi, kohandumisprogrammist.

Identiteet on sihuke asi, et see lylitub sisse alles suurema sekkumise korral. Ehk siis tõesti kolm paari jalgu vms. Ja ma pole väga kindel, et igasugune suurima infosisendi ehk siis silmadega jebimine seda probleemi ei tekita (infra jms); samas saab kõike sellist kohandada, tekitades inimeses tunde, et tegu on pigem pidevalt kohal oleva tehnilise abivahendi kui organismi osaga. Põhiprobleem on reflekside kiiruses muidugi, see kõigub just selle piiri ymber. Ja sealt siis Maddoxi laadis lahendid.
tribulant
Nati Kõvem Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas pronto 9:47 25. Mai 2005

Infraga on lihtne .. tekitad sellise prilliefekti.

Füsioterapetut siiski ei võta sult neid ebameeldivaid asju maha võtta, pigem teed sa sed ise, ta lihtsalt motiveerib ja abistab sind. Reeglina töötab see nii, et näiteks lonkamisele lisaks tekib sul ebalonge, ehk siis sa lonkad mõlemat pidi korraga, mistõttu tundub, et sa ei lonkagi. metoodikaid on tegelikult mitmeid, kuid ma usun, et mitte ükski neist ei tihkaks otse aju kallale minna, kartuses, et see võib tekitada doominoefekti. Ma usun, et isegi kui selline tehnoloogia kunagi välja töötatakse, et saab aju masina külge ühendada, siis ikkagi ei tihkaks keegi aju otse näppida. Ikka kaudselt.
Blog:
Dani Filth on nõme
pronto
Saladuste hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas aethralis 15:21 25. Mai 2005

Ilmselt on see kogu tehisintellekti jms probleem. Tagasiside mehhanismid. Tähendab seda, et millest koosneb masina (masininimese) mina ning kas see on mingi selline suurus, millel on teatud sisseprogrammeeritud taluvuspiirid. No näiteks kasvatusega antud - kui meelde tuletada seda, et kusagil lapseeas omandab inimene nn häälikupesad ja kui hiljem proovibki nn "päris võõraid häälikuid" õppida, siis selgeks enam ei saa. Kuuldavasti ongi aju selline mehanism, mis alguses tohutuid hulki võimalusi lihtsalt hakkab ära lõikama, kuna neid ei lähe tarvis.

Vähemalt teatud suundades kirjeldatakse seda asja nii, et inimese mina koosnebki teda ümbritsevatest asjadest (mille alla käivad ka mälestused). Nende asjade muutmisel muutub inimese mina, kuid ta ei pruugi tunda ennast sugugi vähem MINAna sealjuures. Tegemist on lihtsalt teise minaga. Seega, kui keegi on masinasse ümber istutatud omandab ta nende uute asjade mõjul uue mina. Kui ta mälestused ja muud sellised reaktsioonid ei ole eluohtlikus konfliktis eelnevaga, siis ta ilmselt harjub. Eluohtlik konflikt võiks olla midagi sellist, kui toimub loogiline vastuolu. Sel juhul võiks arvata, et kui istutada inimesele neli kätt, siis ta võib neid kasutama õppida küll kui nad on nendesamuste tagasisidemehhanimidega varustatud.
aethralis
Meister

Kasutaja avatar

PostitusPostitas pronto 15:25 25. Mai 2005

Küborgi puhul mingit ümberlaadimist ei toimu. Küborg tähendab lühendatult Küberneetilis-orgaaniline eluvorm. Reeglina viitab ta sellele, et osa keha funktsionaalsusest on asendatud mehhaanilisega. Reeglina pole selleks aga aju.
Blog:
Dani Filth on nõme
pronto
Saladuste hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas aethralis 15:48 25. Mai 2005

Kursis sellega. Eestis on nt Anne Kull, kes tegeleb küborgite küsimusega. Tema dok töö käsitleb muuhulgas ka seda, mil määral me nt juba praegust kogu oma igapäevase olemisega küborgid oleme. Mina pidasin siinkohal silmas_radikaalset_ muutust. Radikaalne muutus oleks ka siis see, kui sulle on op tehtud ning sa ärkad üles ning avastad, et sul pole jalgu all, või et sa ei saa käia. St. mingis mõttes oled sa oma harjumuspärasest kehast/olukorrast üle viidud teise kehasse. Noh õnnetuse, opi vms läbi.
aethralis
Meister

Kasutaja avatar

PostitusPostitas pronto 17:49 25. Mai 2005

Blog:
Dani Filth on nõme
pronto
Saladuste hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas aethralis 18:43 25. Mai 2005

Ilmselt oleneb see sellest kuidas vaadata. Siin on üks oht ikkagi selles, et inimest ei saa päris vaadata kui masinat. Tõepoolest, ega minu masina võimsus ning käitumine ei muutu sellest palju, kui ma koorin nt case maha või, OK, eemaldan floppy drive'i. Aga kui ma kõnniksin ringi ilma nahata või ilma suuta, siis poleks see enam sugugi perifeeria hälve, vaid üsna radikaalne. Aga kujutame ette, et teatud lahuses on ilma nahata võimalik elus püsida (hingamise probleemi ärme hetkel kaasa) - minu maailm on üsna radikaalselt muudetud.

Ma saan aru, et sina pidasid silmas pigem midagi sellist nagu "tavaline" ja "ebatavaline" modifikatsioon, kuid see mõiste on ka iseenesest just harjumuspärases kinni. Mõtle kasvõi sellele milline oli suhtumine inimese modifikatsiooni nimega mobiiltelefon nii 15 aastat tagasi ja tänapäeval.

Mis puutub sellesse jalgadepainutamise näitesse, siis võiks ette kujutada, et ärkab inimene koomast üles, ei tea maailma asjadest suurt midagi (uimased hägusad mälestused, hakkavad vaikselt tagasi tulema jne) ning avastab, et põlved ei pöördu ette vaid taha. Selgitavad arstid talle, et see pole midagi ebatavalist, oli siuke olukord, kõik saavad hakkama, saad sina ka (tegelikult võibolla valetavad, aga kust sa seda tead?). Ning mis ikka, mõtled, teised saavad hakkama, saan mina ka, õpin selgeks. Kurat, kui õpivad inimesed tegutsema mingite lihasse istutatud varrastega (ei leia linki üles, minuarust näitas discoverys kunagi) käe asemel, siis saavad sellega ka hakkama.
aethralis
Meister

Kasutaja avatar

PostitusPostitas tribulant 21:03 25. Mai 2005

Hm. Mina teadsin kogu aeg, et Anne Kull on teoloog. Aga ehk on siis mõni teine samanimeline. :rolle:
tribulant
Nati Kõvem Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas aethralis 21:15 25. Mai 2005

Anne Kull on teoloog all right, aga see ei keela inimesel ikkagi teha. Või mis :)
aethralis
Meister

Järgmine

Mine Ulme ja õudus

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll