Minu arust on ühed kõige koledamad õudusunenäod need, mis on niiii reaalsed, nagu oleks võetud stseen päris elust ja siis sinna õuduselement sisse surgatud. (nii et kolmemeetrised hekist väljahüppavad porgandikujulised sussid ei esine)
Hiljuti oli mul üks sarnane unenägu. Kõnnin kodust välja, lähen kooli/muusikakooli. Mõtlen kõndimise ajal asjade olemuse üle ja nii edasi (ma kipun seda alati tegema, kui mõni pikem kõndimisteekond ees on). Kõnnin, kõnnin ja vaatan et mingid pätikambad on kusagil tänavast umbes kümne meetri kaugusel, on neil seal mingi madin. Kõnnin rahulikult edasi, aga siis vaatan, et nad on hakanud nuge pilduma suvaliste möödakäijate pihta, nii nagu ajaviiteks, (kusjuures, anarhia ei ole vallal ilma peal, kõik on täiesti harilik argipäev) ja mulle tundub, et neil on nagu selline mäng, et keegi, kes mööda läheb, ei tohi ellu jääda. Vaatan, üks inimene, kes minu kõrval kõnnib, kukub, nuga sees (täiesti suvaline inimene, lihtsalt kõndime umbes sama kiirusega) Siis kukub teine inimene, kes mu kõrval kõnnib ja tundub, et mina olen nende järgmine sihtmärk. Pistan jooksu, ja siis läheb nuga mu jalgade vahelt läbi, mina pihta ei saa. (kusjuures peas kummitavad täpselt sellised mõtted, nagu nad päriskriisis kummitaksid (oh mu jumal, nad saavad mu kätte, nii mu lühike elu lõpebki, äkki pääsev mingi kergema vigastusega, äkki viskuks pikali ja mängiks surnut, aga järsku nad siis näevad, et verd pole ja tulevad teevad noaga lõpu kohe kindlasti peale jne, jne)) Jooksen edasi, nuga läheb kukla juurest kapuutsist läbi, kaelale pihta ei saa. Kusjuures situatsioon on selline, et kui mul õnnestuks joosta ühe putka nurga taha, mis on nii ütleme kümme meetrit edasi, siis putka nurk jääks minu janende vahele ja nemad ei saaski mind ära tappa. Aga jama on selles, et ma koperdan ja koperdan ja ei suuda seda väikest vahemaad läbida ja isegi kui ma putka nurga taha jõuan, siis koperdan sealt uuesti välja, kapuuts vaadet varjamas ja üritan tagasi putka taha töllerdada Kusjuures, noad vihisesid pidevalt ligidalt mööda. Täiesti Schrödingeri kassi tunne - kas ma olen nüüd järgmine sekund elus või surnud ja kas on ka võimalus, et ma sinna putka nurga taha jõuan/et keegi puuri avab.
Aga minu õnneks hakkas mu mobiil äratuseks piuksuma ja ma ärkasin õnneks üles.