Nojah, veel all hingamiset ja lendamist ei pea ma sugugi õudusunenägude kilda kuuluvaiks. Pigem võib nende kohta öelda õndsusunenägu, kuna see lendamise tunne on ikka ekstaatiline küll.
Kaua ei ole ühtki õudukat unes näinud, ent lapsepõlvest meenuvad osad veel tänini:
olin lapsepõlves paras püromaan ja mulle meeldis omaette tuhatoosi lõket teha. unedes siis, mis kordusid painavalt sageli, hakkas see tuli siis tuhatoosist välja ronima ja õudustäratava aeglusega minu suunas roomama. Jälitas mind läbi terve elamise ja midagi nii lummavat oli selles, et jalad ei liikunud, kuigi tahtnuksin joosta, tormata ja ülepeakaela pageda. Siiamaani kerkib külm higi otsaette, kui meenub tohutu pingutus jalgade liikumasundimiseks. Tulemaagia.
Ja kukkumised. Tavalised, kuskilt kõrgelt, nt koduaknast, tornist, laevapardalt allakukkumised, täielikus aegluubis ja võimendatud hirmuga. Ei tea, kas minu lapsepõlveaegne kõrgusekartuse tulemus või tingisid hoopis need unenäod minu teatava arguse kõrgetes kohtades turnida.. Igatahes lõppes selline kukkumine reeglina ärkamisega voodi ees põrandal. Ehh.