niih, räägime siin boffrite ajaloost Eestis
1. alguses oli väike seltskond, kes mängis RPGd ja vahel rääkis LARPist. alles rääkis. ja Mimic oli selle pundi GM, ja rääkis boffritest, mis tehtud mitmekihilisena vahtkummi lehtedest ja on PÄRIS mõõga kujuga. aga siis, ühel kevadisel päeval, enne, kui Mäng oli alanud, kõõlusin mina tooliga ja panin inspiratsioonihetkel kokku lihtsama boffri. nimelt olin ma näinud nii PVC toru, kui ka halli lonti. ja nende ühendus tundus hea.
2. ja see hetkevälgatus olekski ehk jäänud ainult mõtteks, kui seda poleks kuulnud ka selline mees, nagu Kirsfeldt, kes selle mõtte üles korjas. ja hiljem, ühel soojal suvepäeval, ütles ta, et tal on meile üllatus. ja seal nad olid, kaks esimest boffrit. ümarat, ja teipimata.
3. ja me proovisime neid boffreid, ja nägime, et need on head. ja siis me tegime neid veel.
4. aga oli ka probleem, boffrid olid liiga painduvad, sest sel ajal oli toru veel helehall, mitte kollane. ja siis me tegime need tugevamaks. ketassaega lasin ma lauast peenikesi puukaikaid, ja ketassaega retsisin ma need ka ümaramaks, ja need kaikad läksid siis boffri torusse tugevduseks.
5. vahepeal olime me ka teipi kasutama õppinud. ja nii me siis harjutasime. puukaikast lisasisuga boffritega, milledega pähe lüüa oli igati lubatud ja lõbus. ja neid puutugevdusi sai tihti vahetada, sest need lõhuti ruttu tollisteks tükikesteks.
6. ja siis, olles näinud, et ümarad boffrid on head, tõi keegi kaks suusakeppi, kollast ja fiibrist. ja Mimicul oli palgapäev ja ta ostis Nõmme matkapoest rohelise matkamati. ja siis tegime me kaks esimest lapikut boffrit.
7. Mimic ja Hulkur lõikasid boffrid välja ja teipisid, mina valasin hiljem tinast balansid ja tegin käepidemed ümbermässitud nöörist
8. ja siis vaatasin ma uute mõõkade peale ja ütlesin: "need mõõgad on sekondgenn"
seega:
föörstgenn ehk 1. põlvkond: lont, teip ja toru
sekondgenn ehk 2. põlvkond: teibitud, matist lapik sisu, see, kas
seal sees on bambus, toru (lapikuks aetud, suht vilets, proovitud) või fiiber, pole tähtis
zöördgenn ehk 3. põlvkond: sama mis 2gen, ainult teibi asemel on kas lateks või siis ehk silikoon tuubist (keegi vist sai sellega ka hakkama)
ajaloost veel niipalju, et esimese tüki lateksit moosis Tiina välja Põhjala kummikutehasest (ühised luureandmed juhatasid sinna) see oli suur kollaks põrkav tellis. sellest tegi esimesed 3gen mõõgad Mimic, nüüd on see mõõkadepaar minu valduses, üks neist oli kaasas ka viimati Lihulas.
P.S. ja esimesed 2gen mõõgad olid muide vist lausa enne esimest LARPi Paldiski kandis