Vaadake probleem selles, (lemmik)looma ja inimese kaal on nii RL, kui IG väga erinev.
Lisaks inimesed alahindavad enda potentsiaali kiskjana. Inimene on ääretult efektiivne taparelv (mis siis, et tal küüniseid ja kihvu pole). Ainus mis teda loomast eristab (ja loomale väikese eelise annab) on see, et meie tapainstinkt on kõvasti alla surutud.
Kui 40 kilone koer (ja see on juba VÄGA suur koer) inimest ründab ja too täie jõhkrusega oma jala koerale makku virutab ning siis käega looma kaelalukku võtab sureb koer ca. minutiga.
(olen võitluskoertega jõudu katsunud (spetsiaalses kostüümis) ja võin öelda, et nad ründavad jäset millega sa neid lööma hakkad. Neid on ÄÄRETULT lihtne petta ja inimene on koerast näiteks mitmeid kordi kiirem. Kahjuks ei lubanud koerteomanik mul täie jõuga võidelda, et tema kasvandikud surma ei saaks. Koertel ei õnnestunud kordagi hambaid kostüümi kinni saada)
Lisaks kui inimene on turvises, kilbi ja mõõgaga (ning nendega ka midagi teha oskab) siis on ta pea igast keskmise suurusega loomast selgelt üle (kuidas lood nende gladiaatorite ja lõvidega ikkagi olid
).
Kui mind keegi mõõgaga ründaks ja minu lemmik, armas sõber koer, otsustaks minu kaitseks välja astuda, teeksin ma kõik, et teda tagasi hoida ja teda ennast tema vähese arunatukese eest kaitsta.