Ma vabandan kohe ette kui ma oma võhiklikusega millestki väga mööda räägin, ( tööõpetuse tund, kui selline oli ikka kaua-kaua aega tagasi, 10-15.a.) aga mille kuradi pärast on Sul treipinki tarvis rõngas-särgi tegemiseks?
Niipalju kui ma mäletan, on korraliku vedru (loe: tulevaste rõngaste ema) tegemiseks vaja kruustange, 5-8mm diameetriga armatuur-raud/teras ( või mõni muu analoogne tugevamast terasest/rauast vastava diameetriga pulk), kruvida see vastav pulk koos vastava terastraadiga ( diameeter omal valikul) kruustangide vahele, ja hakata seda kerima ümber pulga. Mitte niisama, aga puust vasara või terasest vasaraga kergelt koputades. Kui see traat on kenasti pulgale pääle keritud, siis võtad selle valmis vedru pulgalt maha või lõikad kohe pulga peal, risti vedruga rauaseaga asja juppeks ( kes tahab kena särki saada, siis traadi kääridega on parem seda risti puruks hammustada, kuna saagimisel jääb rõngasse tühi ala, mille sa välja saed, ja otsad ei puutu kenasti kokku, kui sa hakkad särki põimima).
Kunagi ammu koolis, sai sellisel meetodil 10mm terasridvast trellidele ühendusrõngaid tehtud... 1mm traati peaks olema tunduvalt lihtsam vedruks keerata. Ja kes ei viitsi rõngaid teha, mingu Vararealiseerimis keskusesse Väike Lohkvas, ja ostku endale alumiinium seibe ( mingi aeg oli neid seal veel) ja tehku nendest.
Ja kui nüüd keegi seletaks, mida sellel treipingiga siin teha on???
Et kasutada treipingi pöördemomenti ja traat rulli keerata? Või milleks?
Kergelt hämmingus...