Postitas Eleanora 22:47 4. Juun 2008
Olen nüüd kolm tavalist boffermõõka teinud ja esmaspäeval proovisime sõbrannaga teha 1 gen mõõka, millel oleks käekaitse mitte see lihtne käepidemega risti olev boffritükk, vaid midagi ümmargust. Nagu sellel pildil:
Ja tahaks kirjutada, et juhul, kui keegi proovib veel sellist asja teha, siis soovitan, et ümmargust käekaitset ei tasu teha toruisolatsioonist. See tuleb väga, väga, väga kole. Ebaühtlane, lopergune ja paks. Parem on see papist meisterdada ja pärast üleni õhukese boffrikihiga (nt matiga) või äärest londiga katta. Või lihtsalt üle teipida. Ja kui bofferkäekaitse pärast papiga (ja veel täiesti valelt, käepideme poolt) katta, siis tuleb veel hullem. Ning kui pärast üritada seda kõike suurte teravate kääridega parandada, siis tulevad ainult koledad augud ja asi näeb veel hullem välja.
Tagantjärele olen tark küll. Aga sõbranna läks koju sellise ,,mõõgaga", et mul oli piinlik, et me asja kahekesi arutades ning kõike koos tehes suutsime midagi nii jubedat meisterdada. Aga lõbus oli küll: mõõgategemine osutus väga loominguliseks protsessiks. (Juba teine jutt on see, et natuke üle 1 meetri pikkune mõõk kukkus välja mitu korda raskem kui mu 90 cm ühekäemõõk ning ma soovitasin selle tapariista seinale riputada ja vehklemiseks mitte kasutada.)