Kahjuks jäi su õpetus hiljaks... ent vaatan ikkagi.
Ma seletan, kuidas mina tegin:
Esiteks PVC 70 cm
Nööriks (üllatus üllatus) see valge aknatihend, mida enamasti kaherealisena müüakse. Mul oli just vana eelmise aasta oma alles. Üsna pikk jupp, niisiis panin otsad kokku ja sain 160cm jupist 80cm-se kahekordse.
Suur kogus vatti.
Ning teip muidugi. Täna oli teipi
VÄGA odavalt saada. Pange nüüd tähele - Tartus, Annelinna suures Ehituse ABC poes maksab tavaliselt harilik 10m rull 44 krooni. Ent õnneks oli täna soodushinnaga
25m rull, ainult 46 krooni. Tõtake ostma!
Igatahes.
Esiteks lükkasin nööri 10cm ulatuses PVC-torusse sisse. Fikseerisin selle otsast kinni vastavaks lõigatud vana kustukummiga. Otsa panin veel kõvasti teibiga kinni, nii et kumm ja nöör välja lennata ei tohiks. Nöörile tegin vatist ja teibist sibulad külge. 10cm nööri otsast keerasin tagasi, et tuli 10cm pikk neljakordne jupp. Sellele panin ümber hunniku vatti ning katsin täielikult teibiga. Alt kinnitasin neljakordse nööri teibiga kõvasti vatikera sisse.
Proovisin. Oli valus.
Niisiis võtsin veel suurema hunniku vatti, mille mässisin eelneva kera ümber. Sellele panin valge marlitüki ümber ning neli nurka kinnitasin teibiga selle koha ümber, kus nöör vatikera sisse läheb. Kinnitus sai kõva, taas loodan et lahti ei lähe.
Nüüd pole valus, aga kogupikkus on see-eest 130-135 cm. Ehk töötab ka võitluses.
Kõige suurem mure on see, et nöör (ehk siis aknatihend) katki ei lähe. Aga siiani paistis ta kaunis tugev olema.