Olgu veelkord, kaja kajaks.
HP: Haaravalt kirjutatud, kergestijälgitav, teatud rutiin, põhisaladused mitte lihtsalt sõja käigu ettearvamine...
LOTR: olgu olgu...mõtted head, klassikaline ehk teisisõnu igav (veniv, pikad kirjeldused, asjase mitte kuuluvad leheküljed, raskestimõistetav mõnuvõtja)
Mida mõtlesin ma selle ,,esimesena lugemise all''? noh, seda siis mõtlesingi. LOTR tundub tõeliselt hea, HP lihtsalt veel parem, kuna lugesin HP esimesena. Ma ei tahtnud lotr põhimõtteliselt kunagi lugeda kuna seda võrreldi kogu aeg potteriga ja see kahandab mõlema raamatu võlu. lõpuks lugesin läbi, päris hea, siiski veniv klassika. on siis vaja lõputuid metsade kirjeldusi, fakte päkapikuajaloost! hp on need faktid ja kirjeldused ju samuti olemas, lihtsamalt ülesehitatud ja esitatud. Raamatu mõte on tõeliselt hea ja ta on hea kirjanik, ta oskas keerulisi kohti seletada nii, nagu need päris eluski oleksid olnud. PÄRIS ELU. See meeldib HP juures kõige rohkem. Eks võib ju hogwarts ka päriselt kuskil olemas olla, kui on olemas ,,mugud''. Keda veel siis huvitab totaalselt teises maailmas juhtunud sõrmusesõda kääbikute ja päkapikkudega! Ja just nende mõtetute foorumite pärast hakkavad inimesed pooldama seda raamatut, mida esimesena lugenud! ( võimalik ju et arvamus muutuks, kui ka teine raamat läbi loetaks, kuid jubedad foorumid keelavad seda teha...kahjuks.) Võiks lõpuks need igavesed foorumid kinni panna! Neid on niigi palju ja igalühel ju niikuinii oma arvamus täpselt pooleks hoolimata pollidest foorumi eesotsas! Nikuinii kõik populaarne kannatab ja...ise jätsin sõrmuse sõja teise raamatu lõpu lugematta, kuna aega jäi väheks. Ei tunne hetkel mingit kahetsust, HP ei saaks ma kunagi lugemist pooleli jätta...