Postitas Attila 0:13 12. Dets 2005
On öö. Pimedus. Tuul ulub väljas ning logistades püüab lahti sikutada hobusetalli suurt ust. Hetkel kiirustavad üle taeva veel ainult mõned üksikud pilvetutid, kuid taamal on näha juba tumedat pilvemassiivi millesse helendavad välgud helendavaid lõhesid rebestavad. Veel heidab täiskuu oma valgust üle niitude, kuid juba jooksevad üle maa suured pimeduse laigud. Äike tuleb. Viimased vahtralehed kakutakse lahti majakese kohale kummarduvalt vahtrapuult ning nüüd jääb see ootama härmatist ja lumevaipa.
Klippadi-kloppadi-klippadi-kloppadi on kuulda ratsu galoppjooksu mööda teed. See läheneb ruttu. Alles talli ukse ees, peatab ratsanik oma loome ning hüppab sellelt osavalt maha. Üks käsi avab laia laudaukse ning talutab hobuse kiirelt sisse. Kolks lüüakse uks taas kinni ning tundmatu kõnnib väga kiire sammuga kõrtsi ukse juurde. Silmnähtavalt kiivalt hoiab ta mingit kompsu oma kaenla all.
"LASKE SISSE! RUTTU!", hüüatab ta valjult ning prõmmib uksele. Kõrvalseisjale oleks hääl kindlasti imelikult "madalalt" kostunud, kuid see selleks. Veel paar rohmakat koputust ning uksele ilmubki haigutav, veel pilusilmakil kõrtsmik.
"gnõh? Paalun tuulge sisse", sõnab ta ning astub ukseavast eemale.
Uks mürtsatab kinni ning kõrtsmik süütab üksteise järel tõrviku. Ta pöördub tundmatu ratsaniku poole...
"Mind jälitati! Vist... Vähemalt ma arvan nii... Mingi pime must kogu, seal. Liiatigi on torm tulemas. Õnneks pääsesin seekord. Siin on nii hubaselt valge. Palun tooge mulle mingit sooja jooki. See tuul on tõesti jäiselt külm...", ütleb ratsanik ning asetab oma kaenla all hoitud pea lauale.
Kõrtsmik saadab selle uudistavaid silmi pika unise pilguga ning sokke mööda maas lohistades aub ta leti taga hõõgveini kuumutama.
Laua peal olev pea üritab kiigata igale poole, isegi laua alla piilub ta oma käte abiga. Selle suu sõnab ettevaatlikult: "Tõesti hubane... ma mõtlen, et õnn et tolle jälitaja käest pääsesin. Mõelda vaid kui oleks mingisugune värdjas pervert olnud..."
Või seesugune siis, mõtleb kõrtsmik omaette.
Võimalus on üks miljonist, aga postitus võib siiski asja ette minna.