Kõrtsmik toimetab vaikselt (ja üpris hirmunult, kõigi nende trollijuttude ja Peatta inimeste peale) ning ahju ette lauale ilmub praad ja toop esimese juhusliku kättesattunud veiniga. Seejärel peab kõrtsmik paremaks kaduda. Kui sel kääbikul juba niipalju selge on, et uksi avada ja külalisi vastu võtta, siis võib ta samahästi ka hommikuni toimetada. Magamine tundub äkitsi väga hüva idee.
Noh, Pansy tundub tõesti hakkama saavat. On üldse vähe asju, millega kääbikud hakkama ei saaks. Ta sikutab nurgast halge ja viskab tosina neist ahju. Et tuli ikke ilusti hommikuni püsiks.
Ise kuulab kikkiskõrvu haldja juttu.
Näedsa, JÄLLE need trollid, ütleb ta, kui haldjas on lõpetanud ja end tutvustanud. Minu nimi on Pansy Liivaurkel. Ja ma ütlen - näed, jälle need trollid. See on juba vähemasti kolmas kord kui ma täna öösi trollidest kuulen. Esteks ajasid nad taga seda isandat - ta viipab Peatta Boni pea...ja mõningase järelemõtlemise järel ka keha poole. Siis ründasid nad seda noorsandi - kääbiku näpp näitab Felico peale. Ja nüüd siis sinu lugu, aulik isand. Ja HALDJATE vasta veel. Isand Felico - ta nookab lapitud õla ja mõõgaga noorsandi kanti - tõi hädalise sõnumi, et needsamad trollid on sellele kõrtsile siin ultumaatumi teinud. Et nad tahvad seda endale ja me olgu kõik enne järgmist õdagut läinud. Hakkasime siin just ust barrikadeerima, aga näedsa, hea et ei jõudnd veel, sa isand oleks ukse taha jäänd.
Abivägesi oleks vaja, ohkab kääbik elutargalt. Aga kussa hull sihukese ilmaga lähed.... Iseasi kui need abiväed ise kuidagi kohale jõuaksivad....
Hunt nuusib haldjat. Pansy jääb mõtlikult leti najale seisma. Ta pea ulatub parajalt leti alla.