Mina võtsin nime seetõttu, et mulle lihtsalt meeldib paatide, süstade, kanuude jms-ga sõita ning omal ajal sai 4 suve Sõudebaasis trennis käidud.
Ilgelt hea tunne on näiteks Emajõel süstaga sõita... Muidugi alustasin veel miski paar aastat varem Pella Fjordidega, millised tollal olid Anne kanali paadilaenutuses, algul 20, viimasel suvel (peale mida need künad sealt ära koristati ja Falck vetelpääste üle võttis) 40 eeku tund.
Ma olin tollastele vetelpäästjatele tuttav kuju, aitasin koos mõnede kohalike nagadega neil ka paate hooldada ja sain ka tasuta sõita.
Mind veel seati nagadele eeskujuks, et "näe kuidas tüüp sõidab, ei tee paati märjaks ja ei lollita", kuigi, jah, esines ka möllutuure, mil seal lausa üksteise paate rammiti, hundinuiadega loobiti ja piraate mängiti...
Noh, ja sõudebaasis trennis käies vahel hiljem õpetasin ka algajaid-treenerid usaldasid mind, ma siis kutsusin sõpru sõitma ja kõik jäid rahule, kuna ma tunnen end süstas kah nagu, hm, Paadikapten
ja oskasin sõidu reisijale mõnusaks teha-noh, aga ega see meresüstaga eriti keeruline pole kah.
Muidugi olen agaralt kanuuga sõitnud ka tudengi- ja hansapäevadel, ja sõudebaasi klubipäevadel ning osalenud ka süsta- ka kanuuvõistlustel.
Eriti vinge oli see Turusilla avamisel toiminud pisike kanuuvõistlus, kus mina ja mu sõber ühtedele mereväe tüüpidele (nii nood end nimetasid
) julmalt ära tegime.
Viimastel Hansapäevadel osalesin kah kanuuvõistlusel (kusjuures paarilise leidsin jumala suvalt võõraste seast-sain kuulda, et too tüüp tahtis kah sõita aga pol´d paarimeest nagu mul´gi ja nii ma siis temaga diili tegingi), aga finaalis jäime julmalt viimasteks, kuna stardikoht sai veidi halb.
Ja mäletan, et ühel sõudebaasi klubipäeval oli ma võistlejatest ainus soolosõitja (ehk siis üksi kanuus, mida ma oskan ka üksi juhtida) ja ikkagi suutsin krabada eelviimase koha, kuna viimaseks jäänud meeskond koosnes puhtalt naistest, kes ei osanud eriti kuhugi otse sõita ja kes ei julgenud täiskiirust välja panna...
Tulevaks kevadeks tahaks omale juba isikliku küna muretseda-soovitav aerudega.