Aga (tahab ka kakelda) kui sa kirjutad valesti, siis võivad inimesed sinust valesti aru saada.
Ja minu meelest on nõme kirjutada vigases eesti keeles, et eesti keel on nõme.
Aga see on minu enda arvamus. Minu teine arvamus on, et oma emakeele tundmine tasemel, kus keskmine inimene sinu jutust möödaminnes üle ühe vea ei leia,on elementaarne, auasi. Ja inimesed, kes ei räägi keelt nii hästi, võiksid kasutada korrektoreid. Foorumipostituses virtuaalset, aga uhket larbikuulutust koostades otsi mõni inimene, kes vaatab jutu teise pilguga üle, paneb komad tagasi ja kohendab vajadusel stiili.
Mina ise näiteks kasutan wordi spellerit iga ingliskeelse teksti korral, mida ma koostan - olgugi, et keel on vabalt suus, ikka tuleb apse. Ja korrektse keelekasutusega (oi, kuidas mulle see termin meeldib ) näitame oma haritust ja intelligentsust. Raske on tõsiselt võtta direktorit, kes kirjutab alkirju tokumentidele.
Lõpetuseks ütlen, et toetan igasuguseid omamoelisi stiilinäiteid ja isikupärastamisi, kui need olukorrale vastavad, isegi kui sellega keelereegleid eiratakse. Ja et kõnekeel võib igati vaba olla.
Päikest,
Lohe