Postitas hallsilm 22:47 30. Mai 2004
Mina olen seisukohal, et kui sinuga vördne vöi sinust tugevam tegelane/sed sulle kallale tulevad, siis tuleb nad vöimaluse korral yritada kohapeal maha lyya. (kui ei teki soovi ära joosta). Kui see aga ebaönnestub ehk teisisönu, sul önnestub mingi valuvöte kallaletungija vastu vöi suudad ta pildituks lyya vöi kondi ära murda niiet ta vöitlusvöime kaotab, siis tuleb ta rahule jätta ja kutsuda politsei vöi kui ryndajaid oli rohkem, hakata tegelema möne teisega.
Ja vahet pole, kas sa annad kallaletungijale gaasi, elektrit, heli, valgust, nuga, tina, vöi koputad millegagi. Sa jääd hädakaitse piiridesse. Relva valik asja öiguslikku olemust ei muuda, kyll aga sinu töenäosust elama jääda. Ma ei räägi tyhjalt kohalt vaid enda ja oma tuttavate kogemustest lähtuvalt.
Mind painab hoopis teine kysimus, kas peab vastase reaalse rynnaku ära ootama ja mida yldse vötta rynnakuna. Sest kunagi ei tea, kui tösiselt tuleb teise käitumist vötta. Isegi labane rynnakuähvardus ma tapan su ära, annan tappa jne. vöib kölada täiesti erinevalt eri inimeste suust jne. Hetkel olen lahendanud selle probleemi enda jaoks nii: tuleb usaldada oma köhutunnet.