Retsimine, omamoodi lõbus ja tore asi, kuni ta labaseks ning nõmedaks läheb. Tihtipeale loetaksegi seda inimeste mõnitamist ja alandamist lõbuks, nii retsijate kui ka retsitavate poolt. No olgu, tunnistan et oleksin paar korda tahtnud rebastele mõnda oma mõõka paari sõbraliku matsu saatel tutvustada, kuid kaugemale poleks läinud. Igasugune sopa kaela kallamine ning sodimine, rõvedad toidud jms on labased. Lõbus ja originaalne võistlus(st. mitte heerinda või muu objekti suust suhu edasi toimetamine) ja sündmus vastavad stiilis on palju talutavamad ja mõistlikumad kui njah... Huvitav võrdlus meie koolist, oli see et reaalklass tegi tavapärase ja labase haisva sopaga üle ja linna peale, samas kui meie stiilis Viimne kohtupäev rets, oli ilma sopata ja lihtsalt õuduselamustega, kuid täpsemalt ei oska öelda, kuna ei saanud ise retsima minna. Igastahes midagi huvitavat, mitte labast alandamist.
Kõige veidram on see, et paljud retsitavad peavad seda sopastamist, mida nendega tehakse lõbusaks. Siis kui veel ise 10.kl käisin, oli mitu klassikaaslast, kes seletasid mulle, et ma ei saa lihtsalt ei saa aru, et see ongi kogu asja lõbusaim ja parim osa. Yeah right, üks neist tüüpidest selatas mulle mitmel peol, et joomine on peo parim osa ja ajas mulle sõna otseses mõttes õllet sisse. Grupimentaliteet, mis parata... hea et ise olen sellest pääsenud.