Boheemluse/D&D vahelise korrelatsiooni suhtes kusjuures ei julge kindlat seisukohta võtta. Esiteks, boheemlus kui selline on raskesti defineeritav/määratletav. Samas, kaudselti võib ebakorrapärane elustiil D&D mängimist soodustada. Selles, et D&D oleks boheemlust põhjustav, julgen sügavalt kahelda. Joda!
Vastupidine ei tundu nii ebaloogiline, aga võib-olla on siin tegu minu arvamusega, et boheemlane on sotsiaalselt aktiivne tegelane, kes kergesti võib kokku sattuda dragonsimängijate seltskonnaga, mine võta kinni
Ehk keegi D&D-st huvitatud sotsiaalteaduse vm. tudeng tahaks sellest teha väikese uurimustöö
, teema oleks ju huvitav!? Boheemlusega seonduvat ei julge soovitada. Küll aga oleksin sillas, kui oleks Eesti rollimängijat
profileeriv uurimus.
Ynx - televiisor kui kujutlusvõimet minimaalselt rakendav ja mitteinteraktiivne keskkond on rollimänguga seotud küll väga kaudselt. Telekavaatamine on passiivne tegevus/roll, seega arvan, et see oli halb näide, kuigi usun, et sain aru, mida öelda tahtsid. MMORPG (Runescape? Mud?) ehk oleks parem näide.
Elanor - kusjuures see on väga huvitav fenomen. Ma olen ise ka vahel tähele pannud, et on võimalik midagi sellist ära jagada: a la et tegu koeraomanikuga, dragonsimängijaga, tähenärijaga - mida iganes. Võimalik, et tegu on esimesel juhul teadvustamata lõhna tundmisega ja teisel juhul mingi detail riietuses või siis mõni kuuldud D&D "parool". Mis iganes see põhjus ka ei ole, aga tunneb ära küll vahel.
Boheemlase suhtes on meil kindlasti erinevaid ettekujutusi - minu arvates näiteks boheemlane ei seostunud akadeemilise eluga. Aga, teisest küljest, miks mitte?