Et siis pean vajalikuks selgitada, mis asja ma siin ajan:
Üritan (mulle teada olevates osades ja ulatuses!) juhtida inimeste tähelepanu aja- ja kultuuriloos olevatele seostele.
Esindan seisukohta, et paljud ideed inimkonna ajaloos on korduvad ja vanad ning asjade mõistmisel VÕIB jälgida ka ajaloolisi paralleele, neid omavahel võrrelda. Et üritan propageerida sellist stambivabamat ja avatumat lähenemist.
Peale selle, on forumantide hulgas palju noori inimesi ning ma arvan, et neile on hea juhatada katte mingid konkreetsed otsad (juhuks kui mõni suhtluses kajastamist leidnud teema huvi äratab). Olen püüdnud valida selliseid linke, mis alustusena ei sisaldaks väga pikki käsitlusi, oleksid neutraalse tooniga ja informatiivsed.
Ka ei arva ma, et vestluse või väitluse eesmärgiks on "võita". Vähemasti ei pea ma seda ainsaks eesmärgiks. Minu arvates võib diskussioon toimuda ka eneseharimise ja täiendamise eesmärkidel. Nii näen ma seda ideaalis. Pooldan väitlusele avatud meeltega lähenemist. Eeldan, et ollakse valmis oma seisukohti põhjendama ning tutvustama nende päritolu.
Nii lihtne ongi.