Need tolkieeni teosed jätavad ausaltöeldes külmaks...... lugesin kõik kolm osa läbi, õnneks ei läinud lõualuu haigutamisest paigast ära. Aga filmina on need tõesti huvitavad, sama lugu nagu kevade raamatugagi: filmimehed on autori vead ära parandanud. Aga sääl esimeses osas oleks võinud see kääpavalvuri osa kah sees olla, nii huvitav oleks olnud vaadata...
potter see-eest on tõeline meistriteos, mida tõesõna ei saa võrrelda mitte millegi muuga siin maapeal. Esimest korda seda lugedes hakkasin peaaegu nutma- kuidas saab olemas olla midagi nii head ja miks pidin mina siiani ilma selleta elama? Ma olin siis just lõpetanud sõrmuste isanda teise osa ja olin enda peale nii
vihane, et olin enda aega millegi sellise peale raisanud ja palju ei puudunud, et oleksin need raamatud volbriöölõkkesse visanud. Siis viha haihtus tolkieeni raamatute vastu ja kui kõik potterid olid kolm korda uuesti üle loetud, võtsin ka selle sarja viimase osa käsile. Tolkienistidele võin isegi öelda, et lugesin hiljuti kääbiku läbi aga silmarillionit ei suuda ma tõesti ennem kätte võtta kui kogu muu maailma kirjandus läbi on loetud- see ju puhas väljamõeldud ajalugu, aga niisama igav, nagu meie oma. Aga KUNAGI ehk...
Ja kõige suuremad rinnad on GANDALFIL muide, kui ta vannis ei käi, on lohesõnnikust sinna juba ilusad suured pallikesed tekkinud. Ja hambaid ta ka ei pese, kuidas ta niigi ilusasti rääkida saab? Autori viga.
Mõned Potteri vead ka:
KIVIS
Malfoy ütleb Harryle, et ta ema ostab talle kaugemalt võlukeppi. Lorajutt, võlukepi pidi ju ainult ise endale osta saama?
Quirell surub Harryl lekkivas katlas kätt, juba siis pani Voldemort ta turbani sees paksu, aga miks Quirellile käesurumisest siis ville ei tekkinud?
Diagoni põiktänavale sai võlukepikoputusega alt kolmandale ja vasakult teisele telliskivile. Aga näiteks Hermione- tal ei saanud ju tänavale minnes võlukeppi käes olla ja ka ta vanemad ei ole võlurid? Samuti teame me mõttesõela riddle-orbudekodust, et ta ei läinud ka floopulbriga...
Seitsmenda osa pealkiri pidi olema ''Varjude kindlus''. Mida teie arvate? Neid kõlakaid tuleb muuidugi igalt poolt, aga näiteks Fööniksi Ordut ja Segaverelist Printsi nägin ühel koduleheküljel rippumas juba mitu aastat enne nende raamatute ilmumist... mis seal 7. osas siiski juhtub? Ja väikene vaene snapeke, ta on luulude meele all... täiesti...
Üks küsimus ka tolkienistidele: pole küll ise lugenud, aga nägin tolkieni ''Reverandomit'' raamatukogus riiulil. Mida arvate?
kui paistab valgus, on alati olemas ka vari. selle sõna kõigis mõtetes ja keeltes.