Postitas Shadow 2:41 16. Dets 2003
Thekla naerab vaikselt. Kas pole ka muusikud praegu võistlemas, kes on osavam, kes tähtsam, kes esimene...? Rääkimata muust rahvast. Mis tähtsust on kujul, soov silma paista ja teistest kõrgemaks kasvada on mitmete soov. Olla nähtav. Kuid nad ei mõtle sellele, et kõige tähtsam on silmale nähtamatu. Ma võin tantsida muusiku pilli järgi, kuid ka iseenda sisemise muusika järgi. Halb meister on see, kes ennast kiidab ja teist ülalt alla õpetab, kui temalt õppust palutud pole. Kuulsin kord niisugust lugu: elanud kord ühel tänaval kolm kingseppmeistrit. Üks pani oma aknale sildi: "Siin elab parim kingseppmeister selles linnas". Teine tahtis ametivenda üle trumbata ning kirjutas: "Siin elab parim kingsepp sellel maal". Aga kolmas trumpas nad mõlemad üle, kirjutades "Siin elab parim kingsepp sellel tänaval"...
Kiitlejad nullivad vastastikku hooplemisega üksteist ise ära ning lava jääb neile, kel tarkust oodata... Mina olen ainult lihtne inimlaps, pole mul kauget kodu ega suurt võimu ega ebamaist verd soontes voolamas. Tantsin neile, kes sellest rõõmu tunnevad. Kes ei taha, ärgu vaadaku. Mis asja mul nendega. Kes minust hoolivad, neist hoolin ka mina... Elu on kord juba selline.